Επίθεση ransomware στο γερμανικό νοσοκομείο οδηγεί στο θάνατο ασθενούς

Ένα άτομο στην Γερμανία, που έχρηζε άμεσης περίθαλψης, κατέληξε αφού αναγκάστηκε να πάει σε ένα πιο μακρινό νοσοκομείο, λόγω μιας επίθεσης .

Ransomware

Στις 10 Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ (UKD) στη Γερμανία υπέστη επίθεση ransomware καθώς οι επιτιθέμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθεια Citrix ADC CVE-2019-19781 .

Με τη διακοπή των συστημάτων πληροφορικής τους, το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες και εξωτερικές θεραπείες, καθώς και επείγουσα περίθαλψη. Όσοι αναζητούσαν επείγουσα περίθαλψη αναγκαστικά κατευθύνθηκαν σε πιο μακρινά νοσοκομεία.

Το νοσοκομείο απευθύνθηκε στην αστυνομία και σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ς, η αστυνομία ήλθε σε επαφή με τους χειριστές του ransomware, μέσω των οδηγιών του ransom note και τους ενημέρωσαν ότι ο στόχος ήταν ένα νοσοκομείο. Όπως φαίνεται από την σημείωση των λύτρων που υπήρχε στους κρυπτογραφημένους δίσκους του νοσοκομείου, το ransomware απευθυνόταν στο Πανεπιστήμιο Heinrich Heine, και όχι στο ίδιο το νοσοκομείο.

Αφού η αστυνομία επικοινώνησε με τους εκβιαστές και τους εξήγησε ότι κρυπτογράφησαν ένα νοσοκομείο, οι χειριστές ransomware απέσυραν τη ζήτηση λύτρων και παρέδωσαν ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Το νοσοκομείο από τη στιγμή που έλαβε το κλειδί, επανάφερε τα συστήματα του και οι έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα δεδομένα πιθανότατα δεν είχαν κλαπεί.

Όμως μέχρι να γίνουν όλα αυτά, ένας ασθενής που επισκέφτηκε εσπευσμένα το νοσοκομείο του Ντίσελντορφ και έχρηζε άμεσης περίθαλψης, μεταφέρθηκε στο πιο μακρινό νοσοκομείο, περίπου 32 χιλιόμετρα μακρυά, στο Βούπερταλ, αφού το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ντίσελντορφ αδυνατούσε να κάνει καταχωρήσεις υπηρεσιών ανάγκης.

Αυτή η μεταφορά καθυστέρησε για μία ώρα την φροντίδας με αποτέλεσμα ο ασθενής να χάσει την ζωή του. Μετά τον θάνατο του ασθενούς, η εισαγγελία της Γερμανίας ξεκίνησε έρευνα για το εάν αυτή η επίθεση ευθύνεται και αν υπάρχει ανθρωποκτονία λόγω αμέλειας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).