15 μήνες φυλάκιση για παράνομη εξόρυξη bitcoin

Εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρεία της Αυστραλίας εκμεταλλεύτηκε τον υπερυπολογιστή του εργοδότη του και προέβη σε παράνομη εξόρυξη .

Δικαστήριο της Αυστραλίας έκρινε ένοχο έναν υπεύθυνο πληροφορικών συστημάτων που προσελήφθη από εταιρεία στην Αυστραλία για να εκτελέσει αρχειοθέτηση και υποστήριξη λογισμικού. Ο λόγος ήταν ότι ο άνδρας αυτός εκμεταλλεύτηκε τον υπερυπολογιστή του εργοδότη του τροποποιώντας τα δεδομένα του, με σκοπό να προβεί σε παράνομη και χωρίς άδεις εξόρυξη κρυπτονομισμάτων.

Ο Jonathan Khoo, 34 ετών, εργαζόταν στον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας της Αυστραλίας (Commonwealth Scientific and Research Organisation = CSIRO), μια εταιρεία που χειρίζεται το Τηλεσκόπιο Parkes Radio το οποίο έλαβε τις πρώτες και βίντεο από τον Απόλλωνα 11 όταν άγγιξε το φεγγάρι. Αυτές τις μέρες, ένα από τα καθήκοντα του τηλεσκοπίου Parkes είναι να κοιτάζει για Pulsars.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας εκτιμά ότι ο Khoo κατάφερε να αποκομήσει περίπου 9.400 AUD (6.800 $) bitbucks, αλλά από την άλλη χάλασε 76.000 AUD (55.000 $) σε εκτιμώμενο χρόνο υπολογισμού και ηλεκτρικό ρεύμα, για να τα εξορύξει.

Ο Khoo κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο και στα τέλη της περασμένης εβδομάδας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών. Η ποινή του πάντως έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε διάφορες μορφές, όπως κράτηση στο σπίτι και απαγόρευση κυκλοφορίας και με την υποχρέωση για 300 ώρες κοινωνικής εργασίας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).