5 χρόνια φυλακή για τον επικεφαλής της χάκερ oμάδας Dark Overlord

«Δεν θέλω να ξαναδώ υπολογιστή για το υπόλοιπο της ζωής μου». Αυτό δήλωσε ο Nathan Wyatt, αρχηγός της χάκερ ς εκβιαστών Dark , μετά την ποινή των 5 ετών που του επέβαλε Αμερικάνικο δικαστήριο.

Ο αρχηγός της διαβόητης ομάδας χάκερ Dark Overlord, η οποία στο παρελθόν απείλησε να διαρρεύσει κλεμμένα κρατικά εμπιστευτικά στοιχεία, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλακή και στην υποχρέωση να πληρώσει 1,5 δολάρια.

Ο Βρετανός Nathan Wyatt, 39 ετών, κάτοικος Λονδίνου, καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό περιφερειακό δικαστήριο στο ανατολικό Μισούρι σε 5 χρόνια φυλακή και στην πληρωμή 1.467.048 $ ως αποζημίωση στα θύματά του. Ο Βρετανός είχε δηλώσει ένοχος για εγκλήματα του κυβερνοχώρου, και είχε εκδοθεί τον Δεκέμβριο του 2019 στην Αμερική. Πριν από αυτό, ο Wyatt βρισκόταν σε βρετανική φυλακή για εγκλήματα που αφορούσαν κλεμμένα στοιχεία πιστωτικής κάρτας και εκβιασμό.

Ο Wyatt ήταν μέλος της ομάδας χάκερ που από το 2016 λειτουργούσαν με την επωνυμία Dark Overlord. Η συνήθης πρακτική τους ήταν να χακάρουν ανθρώπους και οργανισμούς και να απειλούσαν ότι θα μοιράσουν τα ιδιωτικά έγγραφα των θυμάτων τους στον ιστό, εκτός και εάν πληρωνόντουσαν να μην το κάνουν. Η αμοιβή που ζητούσαν κυμαινόταν μεταξύ 75.000 και 350.000 $ σε .

Ο ρόλος του Nathan Wyatt στη συμμορία ήταν ιδιαίτερα αναίσχυντος. Ως επικεφαλής της επιχείρησης, ανελάμβανε την άμεση επικοινωνία με τα θύματα και ενεργούσε ως ενδιάμεσος. Αυτό περιλάμβανε απειλές εναντίον των θυμάτων που η συμμορία προσπαθούσε να εκβιάσει, καθώς και των φίλων και της οικογένειας αυτών.

Σας είπε ο μπαμπάς σας ότι αρνήθηκε να μας πληρώσει όταν έκλεψα τα αρχεία της εταιρείας του;
Το κατηγορητήριο του δικαστηρίου περιέγραφε λεπτομερώς πώς, στην προσπάθειά του να προτρέψει τα θύματα να πληρώσουν, ο Wyatt έστελνε ανατριχιαστικά, εκφοβιστικά μηνύματα με λεπτομερείς σχετικά με τους συζύγους, τους και τα παιδιά αυτών που είχαν στοχεύσει οι Dark Overlord. Σε μια περίπτωση έφτασε στο σημείο να επικοινωνήσει απευθείας με την κόρη του θύματος.

Μεταξύ των εταιρειών που στόχευαν ήταν γραφεία ιατρών, λογιστές, εταιρεία ιατρικών αρχείων και τράπεζες στις ΗΠΑ.

Ο Wyatt κατά τη διάρκεια της κράτησής του έδωσε συνέντευξη μέσω του Zoom, στην οποία ξέσπασε σε κλάματα και ισχυρίστηκε ότι πάσχει από ψυχική ασθένεια. Και είπε σχετικά : «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ρόλο που έπαιξα σε όλο αυτό. Μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θέλω απλώς να πάω σπίτι στην οικογένειά μου. Είμαι έξω από αυτόν τον κόσμο και δεν θέλω να δω έναν άλλο υπολογιστή για το υπόλοιπο της ζωής μου”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).