Βάλτε το κινητό σας να σας πει που παρκάρατε

Είναι μεγάλη απογοήτευση όταν ανακαλύπτετε ότι δεν θυμάστε που έχετε παρκάρει. Ευτυχώς, εάν έχετε ένα iPhone, ή iPad ή ένα Android μπορείτε να βρείτε εύκολα το σας.

Φυσικά οι παρακάτω οδηγίες ισχύουν το ίδιο για οποιοδήποτε μέρος θέλετε να σημαδέψετε τώρα και να θυμηθείτε αργότερα. Αν λοιπόν διαθέτετε ένα υπάρχουν δύο για να βρείτε το χαμένο σας αμάξι. Να χρησιμοποιήσετε τους χάρτες της Google ή τον Βοηθό της Google. Μάλιστα ο δεύτερος τρόπος είναι αρκετά τεμπέλικος, αφού δεν απαιτεί να κάνετε ούτε ένα κλικ, ούτε καν να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας.

Εφόσον έχετε Βοηθό Google στη συσκευή σας, είτε αυτή είναι Android, iPhone ή iPad και έχετε μία μικρή γνώση της αγγλικής, αφού ακόμα ο Βοηθός Google δεν “καταλαβαίνει” Ελληνικά, αυτή η μέθοδος θα σας καταπλήξει. Πάμε να δούμε και τις δύο μεθόδους.

Καταρχήν και για τις δύο μεθόδους θα πρέπει να έχετε σύνδεση με το internet, να έχετε ανοικτό το “Τοποθεσία” και οι εφαρμογές σας να έχουν πρόσβαση στην τοποθεσία σας. Για το αν έχετε σύνδεση με το διαδίκτυο κάθε σίγουρα το γνωρίζει και δεν χρειάζονται οδηγίες.
Για την ενεργοποίηση και της “Τοποθεσίας” και έλεγχο αν οι “Χάρτες” και “Google” έχουν πρόσβαση σε αυτήν, κάντε τα εξής:

1. Στο τηλέφωνο ή το tablet σας, σύρετε προς τα κάτω από την κορυφή (μία ή δύο φορές, ανάλογα με το μοντέλο) και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο με το γρανάζι για να ανοίξετε το μενού Ρυθμίσεις.

2. Στη συνέχεια, πατήστε το “Τοποθεσία”.

3. Βεβαιωθείτε ότι το “Πρόσβαση τοποθεσίας” είναι ενεργοποιημένο.

4. Κάντε κλικ στο “Άδεια εφαρμογής” και δείτε αν “επιτρέπονται πάντα” οι εφαρμογές “Χάρτες” και “Google”. Αν όχι επιτρέψτε στις δύο αυτές εφαρμογές να έχουν την άδεια χρήσης της τοποθεσίας. Μετά χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω μεθόδους.

Με χρήση των Χαρτών της Google
1. Μόλις παρκάρετε σε ένα μέρος, ανοίξτε τους Χάρτες της Google στο κινητό σας και πατήστε το στόχο για να σας δείξει που ακριβώς είσαστε.

2. Κάντε κλικ στην μπλε κουκκίδα πάνω στο χάρτη που σας δείχνει το σημείο που βρίσκεστε τώρα. Θα σας ανοίξει μία οθόνη με 4 επιλογές. Επιλέξτε την “Αποθηκεύστε την θέση στάθμευσης”

3. Αυτό ήταν. Πλέον όταν γυρίσετε στον χάρτη θα δείτε ένα σημάδι σε αυτό που αναφέρετε ως “Σταθμεύσατε εδώ”.

Πλέον μπορείτε να καταλάβετε ποια διαδρομή θα ακολουθήσετε για να πάτε στο αυτοκίνητό σας ή ακόμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σημείο “Σταθμεύσατε εδώ” ως σημείο προορισμού και να αφήσετε τους χάρτες να σας καθοδηγήσουν σε αυτό.

Με χρήση του Βοηθού Google για Android
1. Ανοίξετε τον Βοηθό Google με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: Πείτε στο τηλέφωνό σας, ακόμα και αν είναι κλειδωμένο, μία από τις φράσεις “OK, Google” ή “Hey, Google”.

2. Όταν ο Βοηθός Google είναι ανοιχτός και ακούει, μπορείτε να πείτε μία από τις ακόλουθες :
“I parked here” ή “I park here” ή “Remember where I parked” .

Ο Βοηθός Google θα επιβεβαιώσει ότι κατάλαβε την εντολή σας και ότι θα θυμάται πού βρίσκεται η θέση στάθμευσης σας.

3. Αργότερα, για να βρείτε το αυτοκίνητό σας, ανοίξτε ξανά τον Βοηθό Google και πείτε μία από τις ακόλουθες εντολές:
“Where did i park?” ή “Where is my car?” ή “Find my car's location”

Θα εμφανιστεί ένας χάρτης, ο οποίος θα σας δείχνει πού είναι σταθμευμένο το αυτοκίνητό σας. Πατήστε τον χάρτη για να  ανοίξετε τους Χάρτες της Google και μεταβείτε στο σημείο στάθμευσης.

Η Google θα αποθηκεύσει την τοποθεσία στάθμευσης για 24 ώρες. Αν θέλετε να την “ξεχάσει” νωρίτερα, απλώς πείτε στον Βοηθό το “Forget where i parked”.

Με σχεδόν παρόμοιο τρόπο δουλεύει το παραπάνω κόλπο και σε iPhone και iPad.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).