Η Wikipedia επανασχεδιάζει την σελίδα της μετά από 10 χρόνια

Η Wikipedia πραγματοποιεί τον πρώτο επανασχεδιασμό της σελίδας της στο δια για μηχανήματα , μετά από 10 χρόνια. Ολόκληρος ο επανασχεδιασμός θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2021.

Η Wikipedia αποτελεί εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια,  αναπόσπαστο μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας, επιτρέποντας στους χρήστες να περιηγηθούν σε εκατομμύρια εγκυκλοπαιδικές εγγραφές, μέσα από τον desktop υπολογιστή, το ή το τους. Τώρα, η συνολική εμφάνιση της Wikipedia σε desktop υπολογιστή αναδιαμορφώνεται για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, για να κάνει τον ιστότοπο πιο προσιτό για νέους χρήστες.

Μέσα από αυτήν την ανάρτηση της MediaWiki, μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις προτεινόμενες νέες δυνατότητες, καθώς και να δείτε μερικά κινούμενα GIF για να σας αποκαλύψουν πώς θα μοιάζει η νέα σελίδα.

Η πρώτη θα είναι μία πτυσσόμενη πλευρική γραμμή. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να συμπτύξουν το μενού στην αριστερή πλευρά κάθε σελίδας, να ελαχιστοποιήσουν τις οπτικούς περισπασμούς και να περιορίσουν το άσχετο περιεχόμενο και τους συνδέσμους στα αριστερά της οθόνης σας για να διευκολύνουν την εστίαση. Ο ιστότοπος θα προσθέσει επίσης ένα εύκολο κουμπί που με ένα κλικ θα αλλάζετε τη γλώσσα για μια σελίδα που διαβάζετε.

Η Wikipedia θα προσθέσει επίσης βελτιώσεις στο εργαλείο ς, εντός του ιστότοπου, για να διευκολύνει την εύρεση άλλων σελίδων και θα αναδιαμορφώσει το λογότυπο της, για να το κάνει μικρότερο σε κάθε σελίδα Wikipedia.

Το Ίδρυμα Wikimedia, ανακοίνωσε σε μια ανάρτηση ιστολογίου ότι οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν «σταδιακά για μεγάλο χρονικό διάστημα», επιτρέποντας στους χρήστες να δοκιμάσουν τις νέες δυνατότητες πριν κυκλοφορήσουν επίσημα, αλλά σχεδιάζει να επανασχεδιάσει ολόκληρη την εμφάνιση της έκδοσης για επιτραπέζιους υπολογιστές έως τα τέλη του 2021. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το εάν η έκδοση για κινητά θα λάβει τον ίδιο επανασχεδιασμό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).