Η Microsoft είχε ένα μυστικό θέμα στα Windows XP που το έκανε να μοιάζει με Mac

Η πρόσφατη των Windows XP αποκάλυψε ότι η είχε ένα μυστικό θέμα των Windows XP, το οποίο έκανε το λειτουργικό να μοιάζει με Mac.

Η διαρροή του πηγαίου κώδικα των Windows XP αποκάλυψε την πρώιμη δουλειά της Microsoft στο και ορισμένα μη κυκλοφορούντα θέματα που κατασκεύασε η εταιρεία κατά τη διάρκεια της πρώτης ανάπτυξης των XP, το 2000.

Το ένα ονομάζεται “Candy” και περιλαμβάνει ένα σχέδιο που μοιάζει πολύ με τη διεπαφή Aqua της Apple, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Macworld Conference & Expo το 2000. Αν και το θέμα δεν είναι πλήρες, το κουμπί των Windows XP και διάφορα κουμπιά και στοιχεία UI σαφώς θεματικά ταιριάζουν με το Aqua της Apple.

Η Microsoft δεν κυκλοφόρησε ποτέ το θέμα Aqua για Windows XP και κατανοούμε ότι χρησιμοποιήθηκε στον αρχικό πηγαίο κώδικα για το λειτουργικό . Οι προγραμματιστές των Windows φαίνεται να έχουν χρησιμοποιήσει το θέμα ως βάση για να δημιουργήσουν τη μηχανή θεμάτων για τα Windows XP. Το ίδιο το θέμα περιγράφεται ως “Whistler skin with eye candy” και επισημαίνεται ως “μόνο για εσωτερική χρήση”. Το Whistler ήταν το κωδικό όνομα για τα Windows XP.

Η Microsoft κυκλοφόρησε την τελική έκδοση των Windows XP σε ένα μπλε και πράσινο θέμα, το οποίο ονόμασαν Fisher Price-esque. Η μηχανή θεμάτων στα Windows XP ήταν μια σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος, καθώς επέτρεπε θέματα τρίτων κατασκευαστών και μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής.

Η Microsoft ανέπτυξε τα Windows XP σε μια εποχή που υπήρχε έντονος ανταγωνισμός με την Apple για τα λειτουργικά συστήματα επιτραπέζιων υπολογιστών. Στη δεκαετία του 2000, η ​​Apple χλευάζει στη Microsoft στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της σηκώνοντας ένα πανό με την ένδειξη “Redmond, start your photocopiers” (Redmond, ξεκινήστε τις φωτοτυπίες σας). Η Apple διεξήγαγε επίσης την διαφημιστική καμπάνια “Get a Mac” επικεντρωμένη στα ελαττώματα των Windows, και ιδίως στα Windows Vista.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 και του '00, τα Windows επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το κλασικό Mac OS, που αργότερα έγινε OS X. Η Apple έχει επίσης δανειστεί ορισμένες δυνατότητες των Windows, ιδίως σχετικά με τα παράθυρα, την πλοήγηση, τους πίνακες ελέγχου και την περιήγηση σε αρχεία και φακέλους.

Η διαρροή των Windows XP είναι ουσιαστικά μια σπάνια εικόνα από την πρώιμη ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος, που χρησιμοποιήθηκε από εκατομμύρια χρήστες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).