Δωρεάν αποκρυπτογράφος για το ransomware ThunderX

Κυκλοφόρησε αποκρυπτογράφος για το ThunderX, από την εταιρεία cybersecurity Tesorion, που επιτρέπει στα θύματα να ανακτήσουν τα αρχεία τους .

Το ThunderX είναι ένα σχετικά νέο ransomware που ενεργοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου 2020. Αυτή την εβδομάδα όμως, η Ολλανδική εταιρεία Tesorion κατάφερε να βρει ένα ελάττωμα στην του ransomware, έτσι ώστε τα θύματα να μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία τους χωρίς να πληρώσουν .

Αυτός ο αποκρυπτογράφος μπορεί να αποκρυπτογραφήσει αρχεία που έχουν κρυπτογραφηθεί από την τρέχουσα έκδοση του ransomware ThunderX και να έχουν την επέκταση .tx_locked, όπως φαίνεται παρακάτω.

Για να χρησιμοποιήσετε τον αποκρυπτογράφο, θα χρειαστεί επίσης να ανεβάσετε ένα αντίγραφο του αρχείου readme.txt που περιέχει τις οδηγίες του ransomware, καθώς και ένα κρυπτογραφημένο αρχείο, έτσι ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Για να αποκρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας κατεβάστε τον αποκρυπτογράφο του Tesorion ThunderX Ransomware και εκτελέστε το. Όταν σας ζητηθεί, συμφωνήστε με τη συμφωνία άδειας χρήσης.

Κάντε κλικ στο File > Open και επιλέξτε το αρχείο readme.txt που περιέχει το σημείωμα των λύτρων. Στη συνέχεια, πατήστε «Send» για να ανεβάσετε το αρχείο στη Tesorion.

Θα σας ζητηθεί τώρα να ανεβάσετε ένα κρυπτογραφημένο αρχείο. Ακολουθήστε τις οδηγίες και ανεβάστε ένα αρχείο PPTX, DOCX, XLSX ή ZIP.

Μόλις στείλετε τα αρχεία, οι διακομιστές της Tesorion θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν το κλειδί αποκρυπτογράφησής σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά, οπότε παρακαλώ να είστε υπομονετικοί.

Όταν τελειώσετε, ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης θα μεταφορτωθεί αυτόματα στον αποκρυπτογράφο και θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν φάκελο για αποκρυπτογράφηση.

Για να επιλέξετε ένα φάκελο, κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής και επιλέξτε τον ριζικό φάκελο μιας μονάδας (C :, D:, κ.λπ.) ή ενός συγκεκριμένου φακέλου.

Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Decrypt» για να αποκρυπτογραφήσετε όλα τα αρχεία σε αυτόν τον φάκελο και τους υποφακέλους του.

Όταν ολοκληρώσετε την αποκρυπτογράφηση, θα δείτε μια σύνοψη που δείχνει τον αριθμό των αρχείων που έχουν αποκρυπτογραφηθεί και εκείνα που έχουν προβλήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).