Windows 10 Νέο “σύγχρονο” εργαλείο διαχείρισης δίσκων

Το σύγχρονο διαχείρισης δίσκων των Windows 10 είναι η τελευταία προσπάθεια της για τη μετ εργαλείων παλαιού τύπου σε σύγχρονες εκδόσεις που βρίσκονται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Νωρίτερα φέτος, η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο διαχείρισης δίσκων που ονομάζει “σύγχρονο” εργαλείο για το “snap-in” των Windows 10.

Τουλάχιστον από τα Windows 95, οι χρήστες είχαν πρόσβαση στο εργαλείο diskmgmt.msc (Διαχείριση δίσκων) για τη διαχείριση των δίσκων τους, των τόμων και των διαμερισμάτων τους.

Με το παλαιό εργαλείο διαχείρισης δίσκων, μπορείτε να επεκτείνετε τον χώρο ενός συγκεκριμένου διαμερίσματος, να διαγράψετε ένα διαμέρισμα, να συρρικνώσετε ένα διαμέρισμα ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ενός διαμερίσματος.

Με τις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης για τους Insiders, η Microsoft εισήγαγε μια σύγχρονη εναλλακτική λύση που ονομάζεται βοηθητικό πρόγραμμα “Διαχείριση δίσκων και τόμων”, η οποία έχει καλύτερη ενσωμάτωση με τις ρυθμίσεις χώρου αποθήκευσης.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύγχρονο εργαλείο, πρέπει να επισκεφθείτε τις Ρυθμίσεις\ Σύστημα\ Αποθήκευση και κάντε κλικ στο Διαχείριση δίσκων και τόμων.

Με το νέο εργαλείο, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τους σκληρούς δίσκους και τους τόμους / διαμερίσματα που περιέχουν, αλλά η σύγχρονη είναι πολύ περιορισμένη και λείπουν πολλές επιλογές.

Η Microsoft αναφέρει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύγχρονη διαχείριση δίσκων για προβολή πληροφοριών δίσκου, δημιουργία και μορφοποίηση τόμων.

Μπορείτε επίσης να εκχωρήσετε γράμματα μονάδας δίσκου, αλλά σε αντίθεση με το κλασικό εργαλείο διαχείρισης δίσκου, η σύγχρονη έκδοση δεν μπορεί να επεκτείνει το διαμέρισμα ή να εμφανίσει την αποθήκευση με τη μορφή γραφικής αναπαράστασης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).