Hackers συνοδεύουν επιθέσεις DDoS μαζί με ransomware

Μια νέα τακτική ς έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν οι hackers για να εκβιάζουν  τα θύματά τους: Κάνουν επιθέσεις DDoS στη του θύματος, έως ότου αυτοί να πληρώσουν τα λίτρα για να αποκρυπτογραφήσουν τα τους.

Μια επίθεση DDoS είναι όταν ένας κακόβουλος χρήστης στέλνει μεγάλο πακέτο σε έναν ιστότοπο ή όταν στέλνει ένα μεγάλο όγκο αιτημάτων. Ο σκοπός του είναι να καταστήσει μια υπηρεσία απρόσιτη λόγω φόρτου εργασίας.

Η αρχή έγινε με ένα ιστότοπο που έπεσε θύμα ransomware από την SunCrypt. Αφού οι διαπραγματεύσεις καθυστερούσαν ο ιστόποτος δέχθηκε και μία επίθεση DDoS.

Όταν το θύμα επανήλθε στις διαπραγματεύσεις με τους εκβιαστές, τους υποδέχτηκε ένα μήνυμα που ανέφερε ότι η SunCrypt ήταν υπεύθυνη για το DDoS και θα συνεχίσει την επίθεση εάν δεν συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

«Αυτή τη στιγμή ο ιστότοπός σας είναι εκτός εξαιτίας μας. Στείλτε μας ένα μήνυμα το συντομότερο δυνατόν ή θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες », προειδοποίησε ο χειριστής του SunCrypt ransomware.

Όταν το θύμα ρώτησε γιατί έβγαλαν τον ιστότοπό του εκτός λειτουργίας, οι χειριστές ransomware δήλωσαν ότι το κάνουν με σκοπό να αναγκαστούν να προβούν σε διαπραγματεύσεις.

Έτσι αφού το θύμα ξεκίνησε και πάλι τις διαπραγματεύσεις για τα λύτρα, ο δημιουργός του ransomware συμφώνησε να σταματήσει τις DDoS επιθέσεις.

Η MalwareHunterTeam είπε ότι αυτή η τακτική οδήγησε τελικά στο θύμα να πληρώσει τα λύτρα.

Αυτή η τακτική ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Συνδυάζοντας την κλοπή δεδομένων, την έλλειψη πρόσβασης σε κρυπτογραφημένα αρχεία και τώρα μια επίθεση DDoS, ένα θύμα με μικρό επιχειρηματικό τζίρο θα μπορούσε να κλείσει εντελώς την επιχείρησή του.

Αυτό είναι ένα άλλο παράδειγμα των ομάδων ransomware, που αναβαθμίζουν την τακτική τους για να αυξήσουν την πίεση στα θύματά τους, ώστε να αισθάνονται ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πληρώσουν τα λύτρα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).