Google APVI βρίσκει σφάλματα στον κώδικα των OEMs

Οι ερευνητές ς της Google επεκτείνουν το εύρος των εργασιών τους αφού θα διερευνούν σφάλματα στο το που διατίθεται σε OEM Android όπως από τις εταιρείες Huawei, ZTE και Samsung.

Εικόνα xda-developers.com

Το νέο ονομάζεται Πρωτοβουλία ευπαθειών συνεργατών Android (APVI από το Android Partner Vulnerability Initiative). Μέσω του νέου προγράμματος η ομάδα ασφάλειας και απορρήτου Android της Google θα μπορεί να ερευνήσει και να αποκαλύψει ελαττώματα στο λογισμικό των OEM.

“Το APVI καλύπτει ζητήματα που ανακαλύφθηκαν από την Google και θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την ασφάλεια μιας ς Android ή του χρήστη της. Η νέα υπηρεσία ευθυγραμμίζονται με το πρότυπο ISO/IEC 29147:2018 Information technology — Security techniques — Vulnerability disclosure recommendations“, αναφέρει η Google.

Η ομάδα έχει ήδη αποκαλύψει και έχει αναφέρει μια σειρά από ευπάθειες των OEMs, μερικές από τις οποίες δεν έχουν διορθωθεί.

Το πρόγραμμα λειτουργεί όπως το Πρόγραμμα ανταμοιβών για τα κενά ασφαλείας του Android (ASR από το Android Rewards Program ) και το Πρόγραμμα ανταμοιβών ασφαλείας του Google , το οποίο συμβάλλει στο Android Security Bulletins (ASB), το οποίο τελικά οδηγεί στο μηνιαίο επίπεδο ενημέρωσης του κώδικα ασφαλείας (SPL) για το Android.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες γνωστές ευπάθειες στο πρόγραμμα εντοπισμού σφαλμάτων μέσω του Chromium bug tracker.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).