Chrome 86 βελτιώσεις στους κωδικούς πρόσβασης

Η Google κυκλοφόρησε σήμερα το Chrome 86 στο σταθερό κανάλι και αυτή η νέα φέρνει πολλές βελτιώσεις ασφαλείας και νέα API για τους προγραμματιστές.

Κάθε νέα έκδοση του Chrome εστιάζει συνήθως σε ένα κύριο θέμα. Για παράδειγμα, ο Chrome 84 επικεντρώθηκε στις βελτιώσεις στην διεπαφή του χρήστη, ενώ ο Chrome 85 επικεντρώθηκε στις βελτιώσεις ταχύτητας και τα API.

Έτσι η νέα έκδοση 86 του Chrome έρχεται με πολλές βελτιώσεις στους κωδικούς πρόσβασης και γενικότερα στην ασφάλεια, αλλά και με πολλά νέα API μαζί με την κατάργηση παλιών.

Τον Δεκέμβριο του 2019, στον Chrome 79 η Google πρόσθεσε μια με την ονομασία Password , η οποία έπαιρνε τους κωδικούς πρόσβασης του χρήστη για να ελέγξει αν έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Με τον Chrome 86, η Google αναφέρει ότι αυτή η λειτουργία (γνωστή και σαν Safety Check από τον Μάιο του 2020) έρχεται τώρα στις εκδόσεις του Chrome για με Android και iOS.

Επιπλέον στο νέο Chrome 86, το Safety Check υποστηρίζει το πρότυπο “.well-known/change-password”

Πρόκειται για ένα πρότυπο W3C που επιτρέπει στους ιστότοπους να καθορίζουν τη διεύθυνση URL όπου μπορούν να πάνε οι χρήστες για να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Ο Chrome 86 με την υποστήριξη σε αυτό το πρότυπο θα δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να πατήσουν ένα κουμπί στην ρυθμίσεων των κωδικών πρόσβασης για να μεταβούν απευθείας στην σελίδα αλλαγής κωδικού, αντί να ψάχνουν την δομή ενός ιστότοπου.

Η Google επέκτεινε επίσης τη λειτουργία touch-to-fill στο iOS. Αρχικά κυκλοφόρησε για συσκευές με Android τον Ιούλιο. Η δυνατότητα δημιουργήθηκε για να αποτρέψει τους χρήστες από την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης σε ιστότοπους ηλεκτρονικού ψαρέματος, αλλά επιτρέπει επίσης στους χρήστες να συμπληρώνουν κωδικούς πρόσβασης σε φόρμες σύνδεσης με το πάτημα ενός δακτύλου, χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν σε δεκάδες ή εκατοντάδες ή καταχωρήσεις για να επιλέξουν τα κατάλληλα διαπιστευτήρια.

Με τον Chrome 86, αυτή η νέα λειτουργία θα υπάρχει και στο iOS, σαν πρόσθετη δυνατότητα ασφαλείας προσφέροντας έλεγχο ταυτότητας μέσω βιομετρίας πριν από την αυτόματη συμπλήρωση των κωδικών πρόσβασης. Αυτό συμπεριλαμβάνει τη χρήση του Face ID, του Touch ID ή του κωδικού πρόσβασης του τηλεφώνου τους σαν έσχατη λύση.

Κατεβάστε τη νέα έκδοση

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).