Google Chrome δεν μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία;

Αν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα ς Google στην 86, που κυκλοφόρησε στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι ορισμένες λήψεις αρχείων δεν λειτουργούν.

Κάνετε κλικ στον σύνδεσμο λήψης και δεν συμβαίνει τίποτα. Ο Chrome δεν εμφανίζει κάποια ειδοποίηση και ουσιαστικά δεν υπάρχουν που να εξηγούν το τι συμβαίνει.

Η Google ανακοίνωσε στις αρχές του 2020 ότι θα αποκλείσει περιεχόμενο που προβάλλεται μέσω του μη ασφαλούς πρωτοκόλλου HTTP αν η αρχική σελίδα χρησιμοποιεί HTTPS.

Η εταιρεία αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη λειτουργία σταδιακά προσθέτοντας όλο και περισσότερους τύπους αρχείων στη λίστα αποκλεισμού. Έτσι τα εκτελέσιμα αρχεία, π.χ. .exe ή .bat, ήταν τα πρώτα που αποκλείστηκαν με την κυκλοφορία του Chrome 86. Οι μελλοντικές εκδόσεις του Chrome θα αποκλείσουν περισσότερους τύπους αρχείων όπως PDF, ZIP ή JPG.

Αυτή τη στιγμή, η ευκολότερη διαθέσιμη επιλογή είναι να κάνετε δεξί κλικ στο σύνδεσμο λήψης και να επιλέξετε “αποθήκευση συνδέσμου ως”. Η λήψη θα πραγματοποιηθεί χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ωστόσο ορισμένοι σύνδεσμοι λήψης υποστηρίζονται με , και το δεξί click δεν θα λειτουργήσει.

Τι μπορείτε να κάνετε;

  • Χρησιμοποιήστε διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης για τις λήψεις. Όμως τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης θα ακολουθήσουν την πολιτική της Google και θα αποκλείσουν μη ασφαλείς λήψεις. Προς το παρόν, τα προγράμματα περιήγησης Firefox, Brave, Vivaldi και ο νέος Edge επιτρέπουν τις λήψεις.
  • Χρησιμοποιήστε έναν διαχειριστή λήψεων. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για όλες τις πλατφόρμες Internet Download Manager, uGet ή Xtreme Download Manager, Kget, οι οποίες συνεχίζουν να κατεβάζουν αρχεία από σελίδες με HTTP.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).