Microsoft προσθέτει προστασία από phishing στο Office 365

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι προστασίες ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing), συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης του εκδότη των εφαρμογών OAuth και των πολιτικών συναίνεσης των εφαρμογών, είναι πλέον γενικά διαθέσιμες στο Office 365.

Αυτές οι προστασίες έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους χρήστες του από επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).

Σε αυτόν τον τύπο επίθεσης οι στόχοι παραπλανούνται ώστε να παρέχουν στους λογαριασμούς τους στο , παρέχοντας δικαιώματα σε .

Από τη στιγμή που αυτή η δυνατότητα ήρθε τον Μάιο, περισσότεροι από 700 εκδότες εφαρμογών έχουν επαληθευτεί από τη Microsoft, οι οποίοι διαθέτουν συνολικά περισσότερες από 1300 εγγραφές εφαρμογών.

Οι νέες διαθέσιμες πολιτικές συναίνεσης των εφαρμογών για τη συναίνεση του χρήστη, παρέχουν στους διαχειριστές “περισσότερους ελέγχους για τις εφαρμογές και δικαιώματα για τα οποία μπορούν να συναινέσουν οι χρήστες”.

«Για να μειώσουμε τον κίνδυνο κακόβουλων εφαρμογών που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους χρήστες ώστε να τους παραχωρήσουν πρόσβαση στα του οργανισμού σας, συνιστούμε να επιτρέπετε τη συγκατάθεση των χρηστών μόνο για εφαρμογές που έχουν δημοσιευτεί από έναν επαληθευμένο εκδότη”, εξηγεί η Microsoft.

Μόλις διαμορφωθούν οι πολιτικές συναίνεσης των εφαρμογών, οι χρήστες θα μπορούν να εκχωρούν δικαιώματα μόνο στις εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από επαληθευμένους εκδότες, αποκλείοντας έτσι μελλοντικές επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Η Microsoft προειδοποίησε τους πελάτες της τον Ιούλιο για παράγοντες που απειλούσαν τη χρήση εφαρμογών του Office 365 OAuth σε επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος ως μέρος των προγραμμάτων απάτης Business Email Compromise (BEC).

Ο τελικός στόχος των επιτιθέμενων σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να αναλάβουν τους λογαριασμούς της Microsoft των θυμάτων τους και να πραγματοποιούν σε API για τους μέσω εφαρμογών που ελέγχονται από hackers.

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο υπεράσπισης έναντι απειλών ασφαλείας, οι οργανισμοί μπορούν επίσης να διαβάσουν το έγγραφο υποστήριξης “Εντοπισμός και αποκατάσταση παράνομων επιχορηγήσεων στο Office 365“.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).