Windows 10 2004 δεν αποθηκεύουν cookies και εμποδίζουν logins

Νέες αναφορές δείχνουν ότι ορισμένοι χρήστες έχουν προβλήματα με τα Windows 10 της ς 2004. Οι χρήστες αναφέρουν ότι τα ή τα δεδομένα σύνδεσης δεν αποθηκεύονται, ειδικά με το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.
Ένας χρήστης μάλιστα αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στο S4U task “TASK_LOGON_S4U” στον Προγραμματιστή εργασιών (Task Scheduler).

Τέτοιες διεργασίες περιγράφονται από τη ως εξής.

Το ASK_LOGON_S4U είναι μια ακόμη επιλογή που παρέχει μια πιο ασφαλή εναλλακτική λύση. Εκμεταλλεύεται μια υπηρεσία για την σύνδεση του χρήστη (S4U) για την εκτέλεση της εργασίας εκ μέρους του συγκεκριμένου χρήστη, αλλά χωρίς να χρειάζεται να αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης. Δεδομένου ότι ο προγραμματιστής εργασιών τρέχει στον λογαριασμό του τοπικού συστήματος, μπορεί να δημιουργήσει μια νέα περίοδο σύνδεσης S4U και να λάβει ένα διακριτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για μια , αλλά και για μίμηση στον τοπικό υπολογιστή. Κανονικά ένα διακριτικό S4U είναι καλό μόνο για αναγνώριση.

Η επιβεβαίωση του παραπάνω ζητήματος βρίσκεται στο FeedbackHub και στο forum “Απαντήσεις”. Αν επηρεάζεστε από το σφάλμα, μπορείτε να ελέγξετε εάν οφείλεται σε αυτήν την υπηρεσία χρησιμοποιώντας το PowerShell.

Ανοίξτε το PowerShell σαν Διαχειριστής.

Αντιγράψτε και επικολλήστε το παρακάτω:
[pastacode manual=”Get-ScheduledTask%20%7C%20foreach%20%7BIf%20((%5Bxml%5D%20(Export-ScheduledTask%20-TaskName%20%24%20_.%20TaskName%20-TaskPath%20%24%20_.%20TaskPath)).%20GetElementsByTagName%20(%22LogonType%22).%20'%23%20text'%20-eq%20%22S4U%22)%20%7B%24%20_.%20TaskName%7D%20%7D” provider=”manual” lang=”php”/] Στα αποτελέσματα, δείτε εάν έχετε κάποια από αυτές τις διεργασίες. Αν έχετε, προσπαθήστε να τις απενεργοποιήσετε μια προς μια για να βρείτε την διεργασία που εμφανίζει το πρόβλημα.

Ο χρήστης το εξηγεί περισσότερο στο bugs.chromium:

Αυτό συμβαίνει επειδή το RPC που χρησιμοποιεί το UBPM για τη δημιουργία του διακριτικού S4U μπορεί μερικές φορές να διαγράψει τα αποθηκευμένα διαπιστευτήριά σας στο lsass. Μεταξύ άλλων, τα αποθηκευμένα διαπιστευτήριά σας (ή μάλλον ο κατακερματισμός αυτών) χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του κλειδιού κρυπτογράφησης του χρήστη DPAPI και όταν διαγράφονται, το lass χρησιμοποιεί μόνο το hash της κενής συμβολοσειράς (!!).

Πολλά σχόλια επιβεβαίωσαν ότι αυτή η λύση λειτουργεί.

deskmodder.de

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).