Google Journalist Studio για δημοσιογράφους και όχι μόνο

Η ανακοίνωσε σήμερα μια νέα σειρά εργαλείων – το Journalist Studio – για να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να εργάζονται πιο αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας τεχνολογικά βοηθήματα.

Το Journalist Studio είναι μέρος της Πρωτοβουλίας Google News (Google News Initiative) της εταιρείας για μια καλύτερη συνεργασία με τη βιομηχανία ειδήσεων στην εξέλιξη της δημοσιογραφίας στην ψηφιακή εποχή.

Η εταιρεία παρουσίασε σήμερα δύο νέα εργαλεία.

Το Pinpoint βοηθά τους δημοσιογράφους να διαβάζουν γρήγορα εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα, προσδιορίζοντας και οργανώνοντας αυτόματα τους πιο συχνά αναφερόμενους όρους (, οργανισμούς και τοποθεσίες).

Το εργαλείο βοηθά τους δημοσιογράφους να χρησιμοποιούν το Google Search και το Knowledge Graph, την αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) και τις τεχνολογίες ομιλίας σε κείμενο για αναζήτηση σε PDF, εικόνες, χειρόγραφες σημειώσεις, e-mail και ήχου. Επιτρέπει στους δημοσιογράφους να ανεβάζουν και να αναλύουν έγγραφα σε επτά γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά και Ισπανικά.

Το Pinpoint χρησιμοποιήθηκε από την USA Today σε μια έρευνα σχετικά με 40.600 θανάτους από COVID-19 σε γηροκομεία, καθώς και από την Washington Post για ένα άρθρο σχετικό με την κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ. Το Pinpoint είναι διαθέσιμο και οι δημοσιογράφοι μπορούν να εγγραφούν για να ζητήσουν πρόσβαση (απαιτείται διεύθυνση Gmail).

Η επόμενη εφαρμογή The Common Knowledge Project κυκλοφορεί σαν beta και επιτρέπει στους δημοσιογράφους να εξερευνήσουν, να οπτικοποιήσουν και να μοιραστούν δεδομένα για διάφορα τα. Δημιουργήθηκε από την Polygraph, μια βραβευμένη ομάδα οπτικής δημοσιογραφίας που υποστηρίζεται από το Google News Initiative.

Βοηθά τους δημοσιογράφους να δημιουργούν διαδραστικά γραφήματα από χιλιάδες σημεία δεδομένων σε λίγα λεπτά, καθώς και να τα ενσωματώνουν σε ιστορίες ή να τα μοιράζονται στα social media. Τα δεδομένα προέρχονται από την Data Commons που αυτήν τη στιγμή, συμπεριλαμβάνει δεδομένα των ΗΠΑ για δημογραφικά στοιχεία, οικονομία, στέγαση, εκπαίδευση και εγκλήματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).