Windows 10 Calculator μεταφέρθηκε στο Linux

Η αριθμομηχανή των μεταφέρθηκε στο Linux και μπορεί να εγκατασταθεί από το Canonical Snap Store.

Τον Μάρτιο του 2019, η Microsoft άνοιξε τον κώδικα του Windows 10 Calculator και κάλεσε τους προγραμματιστές να συμβάλουν στην ανάπτυξη της εφαρμογής.

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Uno, μια εργαλειο ανοιχτού κώδικα για τη εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών, οι προγραμματιστές μετέφεραν το Windows 10 Calculator (calc.exe) στο Linux με το όνομα “Uno Calculator”.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εφαρμογή των Windows 10 λειτουργεί στα Windows στα αριστερά και στο στα δεξιά.

Έτσι αν χρησιμοποιείτε την διανομή Ubuntu και θέλετε να εγκαταστήσετε το Uno Calculator, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Snap Store χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή:
[pastacode manual=”snap%20install%20uno-calculator” provider=”manual” lang=”php”/] Μόλις εγκατασταθεί, τρέξτε το “uno-calculator” για να ξεκινήσετε την εφαρμογή από την επιφάνεια εργασίας του Ubuntu ή από όποια άλλη επιφάνεια εργασίας χρησιμοποιείτε.

Αν και η διανομή Ubuntu διαθέτει ήδη μια εφαρμογή αριθμομηχανής, το Uno Calculator μας δείχνει τη δύναμη των εργαλείων πολλαπλών πλατφορμών.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν σε μία πλατφόρμα και χρησιμοποιώντας την ίδια βάση κώδικα, και να τις μεταφέρουν σε άλλες πλατφόρμες, όπως Windows, Linux, macOS και κινητές συσκευές.

Καθώς το Linux αυξάνεται σε δημοτικότητα, και η Microsoft φαίνεται να μην είναι και τόσο εχθρική όσο ήταν παλαιότερα, μάλλον θα δούμε περισσότερες εφαρμογές των Windows να μεταφέρονται μεταφέρονται στο Linux για να προσελκύσουν τους χρήστες να αλλάξουν λειτουργικό.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).