Φτιάξτε μια προσαρμοσμένη διάταξη πληκτρολογίου στα Windows 10

Τα Windows 10 έχουν μια μεγάλη λίστα διατάξεων πληκτρολογίου που ένας χρήστης μπορεί να προσθέσει στο σύστημά του. Αυτές οι διατάξεις καλύπτουν πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών και είναι διαθέσιμες για όλους τους τύπους πληκτρολογίων.

Η εγκατάσταση μιας διάταξης πληκτρολογίου στα Windows 10 είναι εύκολη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε μία από μια λίστα, να την ζητήσετε και αυτή θα προστεθεί. Οι χρήστες μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των διατάξεων πληκτρολογίου με την συντόμευση πληκτρολογίου Ctrl + Shift ή Alt + Shift.

Στις διατάξεις πληκτρολογίου των Windows 10 που μπορείτε να κατεβάσετε δεν είναι δυνατή η επεξεργασία τους. Για να αποκτήσετε μια προσαρμοσμένη διάταξη πληκτρολογίου, πρέπει να την δημιουργήσετε μόνοι σας .

Δημιουργία διάταξης πληκτρολογίου
Η δημιουργία μιας διάταξης πληκτρολογίου είναι εύκολη αλλά χρονοβόρα αφού κάθε πρέπει να αντιστοιχιστεί ξεχωριστά. Προσπαθήστε να βρείτε μια έτοιμη διάταξη πληκτρολογίου, αν μπορείτε, για να κάνετε την δουλειά σας. Εάν η έτοιμη διάταξη πληκτρολογίου δεν είναι διαθέσιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε τη διάταξη μόνοι σας. Πάμε να δούμε πως.

1. Κάντε λήψη του Microsoft Layout Creator (MSKLC). Υποστηρίζει μόνο 64bit μηχανές.
2. Αποσυμπιέστε την εφαρμογή, τρέξτε την και πατήστε κάθε κουμπί, ένα προς ένα.
3. Επιλέξτε το πλήκτρο που θέλετε να αντιστοιχίσετε σε αυτό.
4. Χαρτογραφήστε ολόκληρο το πληκτρολόγιο.
6. Μεταβείτε στο Project> Build DLL and Setup Package.
7. Αποθηκεύστε τη διάταξη.

Συμπέρασμα
Οι διατάξεις πληκτρολογίου για κοινά ομιλούμενες γλώσσες, όπως τα Αγγλικά, είναι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες και εύκολες να τις κατεβάσετε. Εάν πρέπει να πληκτρολογήσετε μια γλώσσα που δεν έχει πολλές διαθέσιμες διατάξεις ή πρέπει να ρυθμίσετε τα πλήκτρα σε μια διαμόρφωση που δεν μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο, μια προσαρμοσμένη διάταξη είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν χρειάζεται μόνο να αλλάξετε ένα ή δύο πλήκτρα, μπορείτε να το κάνετε με την εκ νέου αντιστοίχιση, αντί να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη διάταξη. Τα εργαλεία επαναδιατύπωσης όπως το AutoHotKey και το PowerToys είναι καλές επιλογές.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).