Απίστευτη εικόνα του αστερισμού Ωρίων 2.5 GPixel

Δείτε μία απίστευτη εικόνα του αστερισμού Ωρίων, μεγέθους 2,5 gigapixels, η οποία χρειάστηκε πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Με μία εργασία που χρειάστηκε 5 χρόνια για να ολοκληρωθεί και πάνω από 500 ώρες ς, ο αστροφωτογράφος Ματ Χάρμπισον (Matt Harbison) ολοκλήρωσε ένα όνειρο ζωής, που ξεκίνησε το 2013. Την σύλληψη, επεξεργασία και διάθεση μιας απίστευτα λεπτομερούς φωτογραφίας 2,5 gigapixel του αστερισμού Ωρίων (Orion).

Ο Χάρμπισον έγραψε ότι η ιδέα της λήψης αυτής της εικόνας ξεκίνησε το 2013 και άρχισε να εκτελείται το 2015. Μέσα σε πέντε χρόνια, τράβηξε χιλιάδες φωτογραφίες σε ένα πλάνο που είχε από πριν τεμαχιστεί σε 200 κομμάτια και που τελικά θα επεξεργαζόταν σε μια τελική φωτογραφία του Νεφελώματος του Ωρίωνα. Με την ονομασία The ORION , ο Χάρμπισον περιγράφει τη αυτής της εικόνας ως το αποκορύφωμα των ετών ενασχόλησής του με τα αστέρια.

Χρησιμοποίησε την κάμερα QHY 16200 CCD APS-H με ενσωματωμένο τροχό φίλτρου 7 θέσεων, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αστροφωτογραφία και η λιανική της τιμή είναι περίπου 4.800 δολάρια. Η εικόνα χρειάστηκε πάνω από 500 ώρες επεξεργασίας χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό Sequence Generator Pro από το Main Sequence Software, PHD2 Guiding , Pixinsight, Astro Pixel και Adobe Photoshop.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία εικόνα 2,5 gigapixels του αστερισμού Ωρίων, με πλήρη πλοήγηση, ώστε να μπορείτε να διαβάσετε ακόμη και μικρές λεπτομέρειες του αστερισμού στον ελεύθερο χρόνο σας.

Σας ενθαρρύνουμε να ακολουθήσετε το Instagram, το Twitter και το YouTube του Harbison, αλλά ακόμα και αν δεν το κάνετε τουλάχιστον επισκεφτείτε την πλήρη εικόνα 2,5 gigapixel από εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).