Google Chrome χάνει έδαφος από τον Edge

Ο Google Chrome είναι σταθερά μπροστά στο μερίδιο αγοράς των browsers αλλά όπως φαίνεται η αλλαγή της Microsoft από το παλαιό Edge στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα της Google, αρχίζει να αποδίδει. Τον Οκτώβριο του 2020 το πρόγραμμα περιήγησης της Google άρχισε να χάνει μερίδιο αγοράς, ενώ ο Microsoft Edge σημείωσε σημαντική αύξηση στους χρήστες.

Πρόκειται για την τελευταία αναφορά από το NetMarketShare, μια εταιρεία που παρακολουθεί τι χρησιμοποιούν οι χρήστες στο Δια για να περιηγηθούν στους αγαπημένους τους ιστότοπους.

Η NetMarketShare καταγράφει συσκευές που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους, αλλά το μέγεθος του δείγματος είναι πολύ μεγάλο και μας δίνει αξιόπιστα το μερίδιο αγοράς του κάθε προτος περιήγησης.

Η αναφορά Οκτωβρίου του 2020 φαίνεται ότι δεν φέρνει καλά νέα για την Google. Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς, ο Microsoft Edge έχει πλέον μερίδιο αγοράς 10,22% στους επιτραπέζιους υπολογιστές.

Το μερίδιο αγοράς του Microsoft Edge αυξήθηκε από 8,84% που είχε τον Σεπτέμβριο σε 10,22% τον Οκτώβριο.

Είναι ένα τεράστιο άλμα σε σχέση με τα στατιστικά του τέταρτου τριμήνου του 2019, που ήταν μόλις 5,60%. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 4,62% ​​από έτος σε έτος.

Ο Google Chrome εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα έναντι του Microsoft Edge, αλλά η Google σίγουρα δεν θα είναι και πολύ ευχαριστημένη με αυτούς τους αριθμούς. Σύμφωνα με την έκθεση, το μερίδιο του Chrome μειώθηκε από 69,94% σε 69,25% ενώ το μερίδιο του Firefox αυξήθηκε στο 7,22% από 7,19%.

Η Google κατέχει το μερίδιο αγοράς στα προτα περιήγησης επειδή όλα τα τηλέφωνα Android έχουν προεγκατεστημένο τον Chrome και τα αποτελέσματα αναζήτησης της εταιρείας ενθαρρύνουν τους χρήστες να χρησιμοποιούν το Chrome για καλύτερη “ασφάλεια, απόδοση και ”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Chromium Edge έρχεται πια προεγκατεστημένος με το Windows 10 October 2020 Update και θα έρχεται με κάθε νεότερη του λειτουργικού της Microsoft από τώρα και στο εξής.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).