Η εταιρεία παιχνιδιών Mattel χτυπήθηκε από ransomware

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας παιχνιδιών, η Mattel αποκάλυψε ότι υπέστη επίθεση τον Ιούλιο που επηρέασε ορισμένες από τις επιχειρηματικές της λειτουργίες, αλλά δεν οδήγησε σε κλοπή δεδομένων.

Mattel

Η Mattel είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών στον κόσμο με 24.000 υπαλλήλους και έσοδα 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2019. Η Mattel είναι γνωστή για τις δημοφιλείς μάρκες της, συμπεριλαμβανομένων των Barbie, Hot Wheels, Fisher-Price, Girl και Thomas & Friends.

Σε έντυπο 10-Q που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), η Mattel αποκάλυψε ότι υπέστη επίθεση ransomware στις 28 Ιουλίου 2020. Το έντυπο 10-Q, είναι μια τριμηνιαία έκθεση που έχει εξουσιοδοτηθεί από την ομοσπονδιακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία πρέπει να υποβάλλεται από τις εισηγμένες εταιρείες προς αυτήν.

Σύμφωνα με την έκθεση, στις 28 Ιουλίου 2020, η Mattel ανακάλυψε ότι ήταν θύμα μιας επίθεσης ransomware στα συστήματα της που προκάλεσε την κρυπτογράφηση δεδομένων σε ορισμένα συστήματα. Αμέσως μετά την ανίχνευση της επίθεσης, η Mattel άρχισε να εφαρμόζει τα πρωτόκολλα αποφυγής και να παίρνει μια σειρά μέτρων για τον τερματισμό της επίθεσης και την αποκατάσταση των συστημάτων που επηρεάζονται. Η Mattel πιστεύει ότι απόκρουσε την επίθεση και, παρόλο που ορισμένες επιχειρησιακές λειτουργίες επηρεάστηκαν προσωρινά, η Mattel ήταν σε θέση να αποκαταστήσει τις κρίσιμες δραστηριότητές της.

Αφού διενήργησε την έρευνά της, η Mattel δεν πιστεύει ότι κλέφθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης ransomware.

Η κατάθεση δεν υποδεικνύει ποιο ransomware ήταν υπεύθυνο για την επίθεση, αλλά φήμες αναφέρουν το TrickBot ως υπεύθυνο. Οι μόλυνση από το TrickBot συνήθως ακολουθούνται από τα ransomware Ryuk ή Conti που κρυπτογραφούν συσκευές στο δίκτυο που έχουν διεισδύσει.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).