1 δις σε bitcoin από το Silk Road στα ταμεία των ΗΠΑ

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κοινότητα του bitcoin σοκαρίστηκε όταν άδειασε ένα ψηφιακό πορτοφόλι που περιείχε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin. Το συγκεκριμένο wallet πιστεύεται ότι προερχόταν από την ναρκο-αγορά , και άδειασε από ένα άγνωστο άτομο. Τελικά όμως οι υπεύθυνοι για την μεταφορά των κεφαλαίων αποκαλύφθηκαν: ήταν η κυβέρνηση των .

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι απέκτησε το περιεχόμενο του wallet (περίπου 70.000 bitcoin) με τη βοήθεια ενός ανώνυμου χάκερ, του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή στην κυβέρνηση, αλλά αναφέρεται απλώς σαν “Individual X” στα δικαστικά έγγραφα.

Το “Individual X” φέρεται να παραβίασε το σύστημα πληρωμών του Silk Road κάποια στιγμή το 2012 ή το 2013. Η κυβέρνηση αναφέρει ότι ο δημιουργός του Silk Road, Ross , ο οποίος εκτίει επί του παρόντος διπλή ισόβια κάθειρξη + 40 χρόνια για τον ρόλο του στον ιστότοπο, “απείλησε το Individual X για την επιστροφή του coins”, αλλά ο άγνωστος hacker αρνήθηκε. Στις 3 Νοεμβρίου, το Individual X συμφώνησε να παραδώσει τα bitcoin στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και βοήθησε στη μεταφορά των χρημάτων. Δεν είναι σαφές εάν το άτομο αυτό συνελήφθη ή πώς επιτεύχθηκε η συνεργασία.

Σε μια δήλωση Τύπου, ο εισαγγελέας των ΗΠΑ David L. Anderson ανέφερε την σαν μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.

“Η επιτυχής δίωξη του ιδρυτή του Silk Road το 2015 άφησε ένα ερώτημα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πού πήγαν τα χρήματα;”

Το Silk Road ήταν “η πιο εξελιγμένη εγκληματική αγορά” στο Διαδίκτυο, δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, και λειτουργούσε από το 2011 έως το 2013, πριν βγει offline από το FBI. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο δημιούργησε περίπου 600.000 bitcoin κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Περίπου 175.000 από αυτά κατασχέθηκαν όταν συνελήφθη ο Ulbricht και ο ιστότοπος έκλεισε τον Οκτώβριο του 2013.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανέφερε τι σκοπεύει να κάνει με το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά στο παρελθόν τα δημοπράτησε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).