Canonical κερδίζει μεγάλη συμφωνία με την MTS

Σαν επιχειρήσεις που βασίζονται σε σύννεφο, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είναι από τις πρώτες, και πρέπει να είναι. Σήμερα η Canonical, πιο γνωστή για το Ubuntu Linux, κέρδισε έναν σημαντικό πελάτη για το Charmed OpenStack: Την Ρώσικη εταιρεία τηλεπικοινωνιών MTS.

Με περισσότερους από 80 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας, η MTS είναι ένας σοβαρός παίκτης και φυσικά η εταιρεία χρειαζόταν ένα σοβαρό cloud για το δίκτυό της. Με αυτήν τη νέα συνεργασία, η MTS στοχεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών όπως το 5G. Και, φυσικά, όπως όλοι κάνουν με το cloud, θέλει να μειώσει το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας (TCO από το total cost of ownership) της υποδομής cloud.

Η MTS θα το κάνει αυτό με το Charmed . Με βάση το δημοφιλές OpenStack ένα cloud ανοιχτού κώδικα, αυτό το stack λειτουργεί σε συνδυασμό τα: Metal-as-a-Service (MAAS), Juju Lifecycle (OLM), OpenStack και stack ανοιχτού κώδικα Ceph.

Το OpenStack υπήρξε από καιρό ένα cloud που επιλέγουν οι τηλεπικοινωνίες.

“Σε όλο τον κόσμο, οι πάροχοι αγαπούν το OpenStack. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ευέλικτο πλαίσιο για την ανάπτυξη και διαχείριση λειτουργιών δικτύου έχει εξελιχθεί σε μια προτιμώμενη πλατφόρμα για τη διαχείριση της εξέλιξης των δικτύων από το LTE στο 5G”, ανέφερε ο Mark Collier, COO του Open Infrastructure Foundation.

Πράγματι, πέρυσι, η Canonical κέρδισε ένα συμβόλαιο με την BT, πρώην British Telecom, για τη χρήση του Ubuntu Linux και του OpenStack στην ανάπτυξη του 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο.

Ένας καλός λόγος για την επιτυχία της Canonical στην αγορά είναι ότι το Charmed OpenStack έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει εύκολη ανάπτυξη και χρήση εφαρμογών ιδιωτικού cloud. Έρχεται με βελτιωμένο χειρισμό SDN και δυνατότητες edge compute.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί οι οικονομικές λεπτομέρειες, αλλά η Canonical είναι ευχαριστημένη από τη συμφωνία.

“Η Canonical είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την MTS και παρέχει μια πλατφόρμα στην οποία μπορούν να αναπτύξουν το 5G δίκτυό τους”, δήλωσε ο Regis Paquette, VP της Global Alliances της Canonical.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.083 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).