Windows 10 20H2 ταχύτερη ανίχνευση malware

Η Microsoft ανακοίνωσε το προσχέδιο βασικής έκδοσης ασφαλείας για τα Windows 10 και τον Windows Server, έκδοση 20H2, καθώς και την πρόθεση να συμπεριληφθεί η δυνατότητα “Block At First Sight” του Microsoft Defender Antivirus (BAFS).

Η γραμμή βάσης ασφαλείας των Windows 10 επιτρέπει στους διαχειριστές ασφαλείας να χρησιμοποιούν τις βασικές γραμμές αντικειμένου πολιτικής προστασίας (GPO) που συνιστώνται από τη Microsoft για τη μείωση σε επιθέσεις στα Windows 10 και για την ενίσχυση της συνολικής στάσης ασφαλείας των τελικών σημείων μιας επιχείρησης.

“Μια γραμμή ασφαλείας είναι μια ομάδα ρυθμίσεων που συνιστά η Microsoft και εξηγεί το αντίκτυπό τους στην ασφάλεια”, όπως εξηγεί η Microsoft. “Αυτές οι βασίζονται σε από ομάδες ασφαλείας της Microsoft, ομάδες προϊόντων, συνεργάτες και πελάτες.”

“Οι γραμμές βάσης έχουν σχεδιαστεί για οργανισμούς με καλή διαχείριση, με γνώμονα την ασφάλεια, στους οποίους οι τελικοί χρήστες δεν έχουν δικαιώματα διαχειριστή”, δήλωσε ο σύμβουλος της Microsoft Federal Customer Unit (CSU), Rick Munck.

Ενώ η δυνατότητα Microsoft Defender Antivirus BAFS ήρθε για πρώτη φορά με την κυκλοφορία των Windows 10, της έκδοσης 1607 τον Αύγουστο του 2016, είναι η πρώτη φορά που η Microsoft σκοπεύει να το προτείνει σαν προεπιλεγμένη ρύθμιση σε εταιρικά σημεία.

Όταν είναι ενεργοποιημένο σε σύστημα Windows 10 ή Windows Server, το BAFS θα μειώσει σημαντικά το χρόνο που θα χρειαστεί το Microsoft Defender Antivirus να εντοπίσει και να αποκλείσει ένα νέο λογισμικό χρησιμοποιώντας την υπηρεσία προστασίας που βασίζεται στο cloud και τη εκμάθηση της Microsoft.

Οι τέσσερις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις BAFS θα προστεθούν στην πολιτική ομάδας “MSFT Windows 10 20H2 και Server 20H2 – Defender Antivirus” μόλις κυκλοφορήσει η τελική έκδοση της αρχικής γραμμής ασφαλείας.

Με τη νέα γραμμή ασφαλείας, η Microsoft θα προτείνει επίσης στους διαχειριστές να ενεργοποιήσουν πρόσθετους κανόνες μείωσης επιθέσεων που θα προστεθούν επίσης στην πολιτική ομάδας “MSFT Windows 10 20H2 και Server 20H2 – Defender Antivirus”.

Ο πρώτος, ο κανόνας «Χρήση προηγμένης προστασίας από ransomware» έχει σχεδιαστεί για να αποκλείει αυτόματα τυχόν ετικέτες του Defender Antivirus σαν κακόβουλες, εκτός εάν προστεθεί σε κάποια λίστα εξαιρέσεων.

Με την κυκλοφορία των Windows 10 20H2, συνιστάται στους διαχειριστές να εφαρμόσουν τη γραμμή ασφαλείας Microsoft Edge στα συστήματά τους, βλέποντας ότι το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge που βασίζεται στο έρχεται σαν ενσωματωμένο μέρος του λειτουργικού συστήματος.

Μια λίστα με όλες τις αλλαγές που θα περιληφθούν στην τελική έκδοση της γραμμής βάσης βάσει των σχολίων των ελεγκτών είναι διαθέσιμη στην ανάρτηση του blog ασφαλείας της Microsoft.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).