• Skip to main content
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
iGuRu

iGuRu

Νέα Τεχνολογίας σε πραγματικό χρόνο. Απόψεις & Tweaks

  • /news
  • /infosec
  • /tools
  • /tweaks
  • /dummies
  • /απόψεις
  • /support
home / news / Ομάδα Ransomware παραβιάζει λογαριασμό στο Facebook για λύτρα

Ομάδα Ransomware παραβιάζει λογαριασμό στο Facebook για λύτρα

11/11/2020 11:14 by Anastasis Vasileiadis

Μια ομάδα ransomware έχει ξεκινήσει να προβάλλει διαφημίσεις στο Facebook για να πιέσει τα θύματα να πληρώσουν λύτρα.

Screenshot 2020 11 11 Ransomware gang hacks Facebook account to run extortion ads2 - Ομάδα Ransomware παραβιάζει λογαριασμό στο Facebook για λύτρα

Η ιστορία των επιθέσεων ransomware ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2012, όταν έκπληκτοι οι άνθρωποι της τεχνολογίας  είδαν ένα νέο τρόπο εκβιασμού, όπου οι hackers κρυπτογραφούν τα αρχεία των θυμάτων τους και στη συνέχεια απαιτούν λύτρα για να τους δώσουν έναν κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Τον Νοέμβριο του 2019, υιοθετήθηκε από τις ομάδες ransomware μια νέα στρατηγική διπλού εκβιασμού με την οποία αντιγράφουν τα αρχεία των θυμάτων πριν τα κρυπτογραφήσουν. Οι επιτιθέμενοι στην συνέχεια απειλούν να μοιράσουν δημόσια τα κλεμμένα αρχεία εάν δεν πληρωθούν τα  λύτρα για την αποκρυπτογράφηση.

Έκτοτε, οι ομάδες ransomware επικοινωνούν με τα μέσα ενημέρωσης, για να αναφέρουν τα τελευταία κατορθώματά τους σε μία προσπάθεια  να ασκήσουν πίεση στα θύματα να πληρώσουν.

Χθες, οι ομάδες ransomware πίσω από το Ragnar Locker το πήγαν στο επόμενο επίπεδο, εισβάλλοντας έναν λογαριασμό υπεύθυνο για τις διαφημίσεις στο Facebook και δημιούργησαν διαφημίσεις που προωθούν την επίθεσή τους στο Campari Group.

Την περασμένη εβδομάδα, η ιταλική εταιρεία ποτών Campari Group υπέστη επίθεση Ragnar Locker ransomware, όπου οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι έχουν κλέψει 2 TB μη κρυπτογραφημένων αρχείων πριν κρυπτογραφήσουν το δίκτυό τους. Για να ανακτήσουν τα αρχεία τους, οι hackers ζήτησαν λύτρα 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τον Brian Krebs, το ransomware Ragnar Locker εισέβαλε σε λογαριασμό Facebook για να προβάλλει διαφημίσεις που προειδοποιούν την Campari ότι τα δεδομένα τους θα δημοσιευτούν εάν δεν πληρώσουν τα λύτρα.

Αυτή η διαφήμιση στο Facebook είχε τίτλο «Παραβίαση ασφαλείας του δικτύου Campari Group» από την «Ομάδα Ragnar_Locker» και προειδοποίησε ότι θα κυκλοφορήσουν περαιτέρω ευαίσθητα δεδομένα.

Screenshot 2020 11 11 Ransomware gang hacks Facebook account to run extortion ads1 500x326 - Ομάδα Ransomware παραβιάζει λογαριασμό στο Facebook για λύτρα

Ο Chris Hodson, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού στο Facebook, είπε στον Brian Krebs ότι η διαφήμιση προβλήθηκε σε περισσότερους από 7.000 χρήστες του Facebook, προτού το Facebook το εντοπίσει ως επίθεση.

Οι ομάδες του Ransomware έχουν απειλήσει από καιρό να κλιμακώσουν τις απόπειρες εκβιασμού τους, επικοινωνώντας με χρηματιστήρια, μεγάλα μέσα ενημέρωσης και άλλους μεγάλους πελάτες.

Αυτή η νέα τακτική προώθησης επιθέσεων μέσω του Facebook δείχνει τη συνεχιζόμενη εξέλιξη του εκβιασμού ransomware. Με αιτήματα λύτρων και πληρωμές σε δεκάδες εκατομμύρια, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε περαιτέρω κλιμακώσεις στο μέλλον.

Ομάδα Ransomware παραβιάζει λογαριασμό στο Facebook για λύτρα was last modified: 11 Νοεμβρίου, 2020, 11:20 πμ by Anastasis Vasileiadis

Subscribe to our newsletter

no spam

spread the news

  • Facebook
  • Twitter
  • Reddit
  • Εκτύπωση
  • Email

Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News


Κατηγορία: newstag: campari, facebook, ransomware

You May Also Like

Facebook θα πληρώσει 650 εκατ. σε κατοίκους του Illinois
Σύλληψη των προγραμματιστών του Egregor ransomware
Facebook Friends και Followers ποια η διαφορά;

Σχετικά Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Previous Post: « Dell drivers εκτύπωσης εμφανίζονται σαν malware
Next Post: sparta: Penetration testing εργαλείο για bug hunters »

Reader Interactions

Comment Policy:

Tο iGuRu.gr δεν δημοσιεύει άμεσα τα σχόλια. Κακόβουλα σχόλια, σχόλια που συμπεριλαμβάνουν διαφημίσεις, ή σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς καμία προειδοποίηση. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις που εκφράζουν οι αναγνώστες μας.
Τα σχολιά σας θα εμφανιστούν μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές


Αφήστε το σχόλιό σας
Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

 © 2021 · iGuRu.gr · ☢ · Keep It Simple Stupid Genesis theme

about  ·   contact  ·  rss  ·  sitemap  ·  tos

loadingΆκυρο
Δεν ήταν δυνατή η αποστολή της δημοσίευσης - ελέγξτε την διεύθυνση email!
Ο έλεγχος του email απέτυχε, παρακαλώ προσπαθήστε ξανά
Το ιστολόγιο σας δεν μπορεί να κοινοποιεί δημοσιεύσεις μέσω email.