Μην πατήσετε το κουμπί “Πάμε!” στην εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10

Εάν έχετε λάβει την των Windows 10, ενδέχεται να παρατηρήσατε ένα νέο banner στην Ρυθμίσεις, που εμφανίζεται στην κορυφή.

Το banner εμφανίζει βασικές σχετικά με τον λογαριασμό σας και ται επίσης από τη Microsoft για διαφημιστικούς / ενημερωτικούς σκοπούς. Οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να δουν μια ειδοποίηση “Αξιοποιήστε ακόμη περισσότερο τα Windows” στην κορυφή.

Και αμέσως μετά αναφέρει: “Με λίγες γρήγορες επιλογές, θα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία της Microsoft”. Υπάρχει ένα εμφανές κουμπί προτροπής “Πάμε!” και ένας σύνδεσμος “Παράλειψη προς το παρόν” που είναι λιγότερο έντονος.

Εάν όλο αυτό σας θυμίζει την οθόνη εμπειρίας που εμφανίζεται κατά την εγκατάσταση των Windows, τότε δεν κάνετε λάθος.

Ένα στο Πάμε! ανοίγει μια διεπαφή πλήρους οθόνης που μοιάζει με την οθόνη εμπειρίας της εγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος. Υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.

Η οθόνη έναρξης επισημαίνει τους τομείς που προτείνει η Microsoft να ρυθμίσετε για να αξιοποιήσετε περισσότερο τα λειτουργικά συστήματα. Αυτά είναι:

  • Το Windows Hello σάς βοηθά να συνδεθείτε
  • Συνδέστε το τηλέφωνο και τον υπολογιστή σας
  • Εργαστείτε απρόσκοπτα σε όλες τις συσκευές
  • Εξασφαλίστε περισσότερα με μια συνδρομή Microsoft 365
  • Διατηρήστε τα αρχεία σας πιο ασφαλή στο cloud με το OneDrive
  • Βελτιώστε την εμπειρία περιήγησής σας στο διαδίκτυο

Μπορείτε να βγείτε από την οθόνη με ένα κλικ στο “Υπενθύμιση σε 3 ημέρες” ή να συνεχίσετε με τη ρύθμιση κάνοντας κλικ στο “Συνέχεια”.

Αν χρησιμοποιείτε ένα μη προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης ή μη προεπιλεγμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης, εμφανίζεται η χρήση προτεινόμενων ρυθμίσεων. Η οθόνη προτείνει να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, και αυτό συνεπάγεται να κάνετε το Microsoft Edge το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης και το Microsoft Bing την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης.

Εφόσον έχετε κάνει χρήση διαφορετικών προεπιλογών, είναι πολύ πιθανό ότι δεν θέλετε να συμβεί αυτό. Μπορείτε να το παραλείψετε, αλλά η Microsoft θα σας ενοχλήσει ξανά στο μέλλον για να ορίσετε το Edge ως προεπιλογή.

Μια άλλη οθόνη που μπορεί να εμφανιστεί είναι μια διαφήμιση πλήρους σελίδας για εγγραφή στο Microsoft 365. Μπορεί να λάβετε μια προσφορά έκπτωσης για το πρώτο έτος. Εμείς λάβαμε μία προσφορά 50% για το πρώτο έτος.

Μπορείτε να επιλέξετε “Όχι ευχαριστώ” για να το παραλείψετε ή να πατήσετε “Επόμενο” για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Μόλις τελειώσετε, η λειτουργία πλήρους οθόνης τερματίζεται και επιστρέφετε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Αν κάνετε όλα τα παραπάνω το banner στην κορυφή των ρυθμίσεων εμφανίζει πλέον διαφορετικές πληροφορίες λέγοντας σας για την τελευταία φορά που ενημερώθηκαν τα Windows καθώς  και ένα σύνδεσμο για τη διαχείριση του OneDrive.

Συμπερασματικά
Ένα κλικ στο κουμπί “Πάμε!” ανοίγει μια διεπαφή πλήρους οθόνης που αποτελεί μέρος διαφήμισης για υπηρεσίες της Microsoft, μέρος μιας προσπάθειας να σας κάνει να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της, καθώς και προϊόντα της όπως το OneDrive ή το Microsoft Edge. Η εμπειρία προσφέρει λίγα πράγματα στους περισσότερους χρήστες, ειδικά σε αυτούς που έχουν επιλέξει την παράλειψη της “εμπειρίας” κατά την εγκατάσταση των Windows.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).