Microsoft Edge για να μην χάσετε ποτέ σημαντικές ειδοποιήσεις

Νωρίτερα φέτος, ο Microsoft Edge ενημερώθηκε με μια νέα δυνατότητα που κρύβει τα ενοχλητικά παράθυρα διαλόγου ειδοποιήσεων του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιούνται συνήθως από εκδότες , πλατφόρμες κοινωνικών μέσων και ιστότοπους για να τροφοδοτούν συνεχώς  τους χρήστες με συνδέσμους προς το περιεχόμενό τους, ανεπιθύμητα μηνύματα ή ακόμη και κακόβουλο .

Τα προγράμματα περιήγησης  στέλνουν ειδοποιήσεις στους χρήστες μόνο όταν είναι ανοιχτά στο παρασκήνιο. Εάν το δεν τρέχει στο παρασκήνιο, οι χρήστες ενδέχεται να χάσουν σημαντικές ενημερώσεις, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ραντεβού ή υπενθυμίσεις που έχουν προγραμματιστεί μέσω ιστότοπου ή εφαρμογής web (PWA).

Ένα άλλο πρόβλημα με αυτήν την προσέγγιση είναι ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν μια “πλημμύρα” ειδοποιήσεων κατά την εκκίνηση του προγράμματος περιήγησης την επόμενη μέρα.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η ενημέρωση του Microsoft Edge εισάγει τώρα μια νέα δυνατότητα που χρησιμοποιεί ένα νέο σύνολο API για την της υποστήριξης για ειδοποιήσεις ιστού στο παρασκήνιο.

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες των Windows 10 να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ενώ ο Microsoft Edge είναι κλε και θα μειώσει τα ανεπιθύμητα μηνύματα ειδοποίησης ενεργοποιώντας τις ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η λειτουργία κυκλοφορεί τώρα για οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τον Edge 85 στα Windows 10 της έκδοσης 20H1 και 20H2.

Η Microsoft επιτρέπει επίσης υποστήριξη για σήματα ειδοποιήσεων στη γραμμή εργασιών. Αυτή η δυνατότητα περιοριζόταν σε εγγενείς εφαρμογές, όπως Mail & Calendar, Teams, κ.λπ. αλλά τελικά έρχεται και για τις εφαρμογές Microsoft Edge,  PWA και σε καρφιτσωμένους ιστότοπους.

Προς το παρόν, τα PWA λειτουργούν μόνο όταν ο browser είναι ανοιχτός. Εάν κλείσετε το πρόγραμμα περιήγησης, δεν θα βλέπετε σήματα στη γραμμή εργασιών.

Για ιστότοπους που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τα συστήματα σήμανσης του Microsoft Edge, η Microsoft παρέχει οδηγίες εδώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).