Microsoft Pluton ένας επεξεργαστής μόνο για ασφάλεια

Η ανακοίνωσε τον επεξεργαστή Pluton, ένα επερχόμενο chip που διαφέρει από την κύρια CPU και θα είναι διαθέσιμο σε μελλοντικούς υπολογιστές με 10.

Ο επεξεργαστής Microsoft Pluton έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την προστασία από φυσικές επιθέσεις και να σταματήσει τους εισβολείς από το να κλέβουν διαπιστευτήρια του χρήστη και κλειδιά κρυπτογράφησης με κακόβουλο λογισμικό. Το chip θα βοηθάει τα συστήματα να ανακάμπτουν από σφάλματα λογισμικού.

Ουσιαστικά, το chip Pluton είναι ένα Trusted Platform Module (TPM) που θα είναι απομονωμένο από το υπόλοιπο για να προστατεύει τα κλειδιά κρυπτογράφησης από επιθέσεις κατά τις επιθέσεις που σκοπεύουν την CPU.

Η Microsoft υπόσχεται ότι ο Pluton θα διευκολύνει την ενημέρωση του firmware του συστήματος, για παράδειγμα, σε περιπτώσεις που απαιτείται TPM firmware για ξεχωριστούς ασφαλείας.

Στην περίπτωση της Intel, ο επεξεργαστής Pluton θα διατεθεί με μελλοντικά chip αλλά θα είναι απομονωμένος από τους πυρήνες τους. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα για την εμφάνιση των πρώτων chip της Intel που θα περιέχουν τον επεξεργαστή ασφαλείας Pluton.

Ο Pluton θα ενσωματωθεί στη διαδικασία του Windows Update σε υπολογιστές με Windows 10, σύμφωνα με την Microsoft. Έτσι θα λαμβάνει ενημερώσεις firmware και για ασφάλεια end-to-end που θα αναπτύσσονται, θα συντηρούνται και ενημερώνονται από τη Microsoft.

Οι ενημερώσεις firmware θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία ασφαλείας Azure Sphere για με συσκευές IoT.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).