Microsoft αφαίρεσε 5 κακόβουλες επεκτάσεις του Edge

Η Microsoft αφαίρεσε πέντε κακόβουλες επεκτάσεις του Edge από το web store της, γιατί εμφάνιζαν στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και της Bing. Οι κακόβουλες επεκτάσεις θεωρούνταν νόμιμες εφαρμογές, αλλά σερβίριζαν διαφημίσεις χωρίς την άδεια του χρήστη.

Οι πέντε επεκτάσεις (NordVPN, Adguard VPN, TunnelBear VPN, The Great Suspender και Floating Player) – βρέθηκαν στο Edge add-on store ακριβώς με το ίδιο όνομα που έχουν τα πρόσθετα στο Chrome web store.

Οι περισσότεροι δεν είχαν παρατηρήσει ότι πρόκειται για ψεύτικες επεκτάσεις και η πλειοψηφία δεν είχε δώσει αρνητικές κριτικές. Όμως μερικοί επηρεαζόμενοι άφησαν αρνητικές κριτικές στο Edge store και υπήρξαν και άλλοι που επικοινώνησαν με την κοινότητα στο Reddit για να ζητήσουν βοήθεια.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτή την εβδομάδα άρχισε να εμφανίζεται σε όλο και περισσότερους χρήστες που παρατήρησαν ύποπτες διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης. Οι αναφορές εντοπίστηκαν από έναν τεχνικό του Microsoft Edge που αφαίρεσε τα πρόσθετα από το store.

Ο προγραμματιστής αναφέρει

“Εάν χρησιμοποιούσατε κάποια από αυτές τις επεκτάσεις που έχουν εγκατασταθεί από το Microsoft Edge Addon, προτείνουμε να τις αφαιρέσετε από το edge://extensions”, έγραψε ο προγραμματιστής.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Microsoft έχει ήδη αφαιρέσει τις επεκτάσεις από το store και το πρόγραμμα περιήγησης Edge θα εμφανίσει κάποια αν οι επεκτάσεις βρεθούν ενεργές στο σύστημά σας.

Φυσικά η Microsoft δεν θα πρέπει να αφήνει τέτοιου είδους επεκτάσεις να περάσουν από τη διαδικασία έγκρισης που χρησιμοποιεί στο Store της. Όμως το πρόβλημα είναι κοινό με το Chrome Store που είναι επίσης γεμάτο με ψεύτικες επεκτάσεις.

Κατά την εγκατάσταση τυχόν επεκτάσεων από οποιοδήποτε store, θα πρέπει να ελέγξετε προσεκτικά το όνομα του εκδότη, την πολιτική απορρήτου της επέκτασης, τις κριτικές και να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα περιήγησης είναι ενημερωμένο. Μια πολύ καλή πρακτική επίσης είναι και αυτή που ακολουθώ: αποφεύγω τις περιττές επεκτάσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. “Μια πολύ καλή πρακτική επίσης είναι και αυτή που ακολουθώ: αποφεύγω τις περιττές επεκτάσεις.”
    Η σωστότερη πρακτική, πέραν ενός ad blocker αν μας εξυπηρετεί κάποια, ας μπαίνουμε στον κόπο να την ενεργοποιούμε μόνο όταν την χρειαζόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).