Πώς να βελτιώσετε τα Windows 10 με το PowerToys

Το εργαλείο PowerToys των Windows 10 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα Windows. Έρχεται με επιλογές βελτιστοποίησης των παραθύρων των εφαρμογών για μεγάλες οθόνες, με προεπισκόπηση νέων τύπων εικόνων στην Εξερεύνηση αρχείων και πολλά άλλα.

Σε αυτό το άρθρο, θα επισημαίνουμε τις βασικές δυνατότητες του PowerToys που θα σας βοηθήσουν  να βελτιώσετε την τητα των Windows 10.

Αλλαγή μεγέθους εικόνας

Ένα από τα χαρακτηριστικά του PowerToys είναι μια επέκταση shell των Windows που ονομάζεται ” Image Resizer ” που σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων σας απευθείας από το μενού περιβάλλοντος.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, μπορείτε να κάνετε δεξί σε επιλεγμένα αρχεία εικόνας στην Εξερεύνηση αρχείων και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στην επιλογή “Αλλαγή μεγέθους εικόνων” για να μειώσετε το μέγεθός της σύμφωνα με τις τιμές εισόδου. Μπορείτε να αλλάξετε την συμπίεσης για κάθε ανάλυση εικόνας και να κλείσετε την εφαρμογή για να συμπιέσετε ξανά την εικόνα.

Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε το μέγεθος των εικόνων με μεταφορά και απόθεση των επιλεγμένων αρχείων σας, με το δεξί κουμπί του ποντικιού.

 

Παράθυρο προεπισκόπησης του Windows File Explorer

Το PowerToys σας επιτρέπει επίσης να επεκτείνετε τις δυνατότητες του παραθύρου προεπισκόπησης του File Explorer, επιτρέποντας μια γρήγορη προεπισκόπηση εικόνων SVG και των εγγράφων Markdown. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί χειριστές προεπισκόπησης και δείχνει μια ελαφριά προεπισκόπηση των περιεχομένων του αρχείου στο παράθυρο ανάγνωσης της ς.

Η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω το παράθυρο προεπισκόπησης της Εξερεύνησης αρχείων και να επιτρέψει για πρόσθετους τύπους αρχείων στο μέλλον.

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσαρμοσμένο πρόγραμμα χειρισμού προεπισκόπησης ακολουθώντας την τεκμηρίωση της Microsoft.

 

Αντικαταστήστε την αργή αναζήτηση των Windows με το PowerToys

Η εμπειρία αναζήτησης των Windows καμιά φορά είναι αργή όταν συνδυάζει αποτελέσματα από τη μηχανή αναζήτησης Bing. Μπορείτε φυσικά να το διορθώσετε απενεργοποιώντας το Bing από την Αναζήτηση των Windows, αλλά υπάρχει ένα νέο εργαλείο στο PowerToys που σας επιτρέπει να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης μόνο σε τοπικές μονάδες δίσκου.

Το PowerToys Run σας επιτρέπει να εκκινείτε εφαρμογές ταχύτερα από τη χρήση του μενού των Windows. Λειτουργεί όπως το Windows Run, αλλά διαθέτει φιλική προς το χρήστη διεπαφή με κατάλληλο GUI για πλοήγηση.

Το PowerToys Run συνοδεύεται επίσης από αυτόματη συμπλήρωση λέξεων και προτάσεων, κατά την πληκτρολόγηση σας. Η Microsoft έχει προσθέσει ακόμη και ένα μενού περιβάλλοντος που σας επιτρέπει να βρείτε τη θέση του αρχείου ή να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.

Για να ξεκινήσετε τη νέα εμπειρία αναζήτησης, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Win + Space, αλλά η Microsoft σάς επιτρέπει να παρακάμψετε τα πλήκτρα Win + R ή Win + S χρησιμοποιώντας το διαχειριστή πληκτρολογίου του PowerToys.

 

Επιλογή χρώματος των Windows 10

Το PowerToys έρχεται επίσης με ένα εργαλείο που ονομάζεται « Color Picker Tool » που βασικά σας επιτρέπει να κάνετε κλικ σε οποιοδήποτε τμήμα της οθόνης για να αποκτήσετε τον δεκαεξαδικό ή RGB χρωματικό κωδικό της επιλεγμένης περιοχής.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία επιλογής χρωμάτων χρησιμοποιώντας τη “συντόμευση ενεργοποίησης” (activation shortcut). Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου στις Ρυθμίσεις.

Λίστα λειτουργιών που λειτουργούν με το Color Picker (εργαλείο επιλογής χρώματος):

  • Η επιλογή χρώματος εμφανίζεται όταν πατηθεί η συντόμευση ενεργοποίησης (διαμορφώσιμη στις ρυθμίσεις)
  • Το εργαλείο επιλογής χρώματος ακολουθεί τον κέρσορα του ποντικιού και δείχνει το πραγματικό χρώμα που βρίσκεται κάτω από τον κέρσορα
  • Η προς τα πάνω θα προκαλέσει το άνοιγμα του παραθύρου ζουμ για καλύτερη ακρίβεια επιλογής χρωμάτων
  • Το αριστερό κλικ του ποντικιού θα αντιγράψει αυτό το χρώμα σε ένα πρόχειρο σε προκαθορισμένη μορφή (ρύθμιση)
  • Αλλάζει τον κέρσορα κατά την επιλογή ενός χρώματος (μπορεί να απενεργοποιηθεί)
  • Το εργαλείο επιλογής χρώματος αντιλαμβάνεται αν υπάρχουν πολλές οθόνες. Παραμένει πάντα στην προβολή (προκαθορισμένες ασφαλείς ζώνες στην πάνω, κάτω, αριστερή, δεξιά πλευρά της οθόνης).

 

Τροποποίηση συντομεύσεων πληκτρολογίου

Το PowerToys περιλαμβάνει το Keyboard Manager, το οποίο σας επιτρέπει να αντιστοιχίσετε μεμονωμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας σε ένα άλλο πλήκτρο.

Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε ξανά τις υπάρχουσες συντομεύσεις πληκτρολογίου.

 

Εργαλείο μετονομασίας Batch

Η Microsoft έχει επίσης ενημερώσει το σύνολο εργαλείων PowerToys με ένα βοηθητικό πρόγραμμα που ονομάζεται PowerRename, το οποίο σας επιτρέπει να μετονομάσετε πολλά αρχεία μαζί. Πρόκειται επίσης για Windows Shell Context Menu extension και επιτρέπει την προηγμένη μαζική μετονομασία χρησιμοποιώντας μια απλή λειτουργία αναζήτησης και αντικατάστασης.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να επιλέξετε τα αρχεία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή εργαλείου μετονομασίας στο μενού περιβάλλοντος.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις προαναφερθείσες δυνατότητες κατεβάζοντας το PowerToys από εδώ.

Επερχόμενη δυνατότητα PowerToys

Αυτή τη στιγμή η Microsoft δοκιμάζει μία πρωτότυπη ιδέα για ένα εργαλείο που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε απλά GIF και βίντεο. Η λειτουργία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της ανάπτυξης και αναμένεται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί κάποια στιγμή το επόμενο έτος.

Η Microsoft εργάζεται επίσης σε ένα νέο βοηθητικό πρόγραμμα PowerToys που χρησιμοποιεί το API σίγασης μικροφώνου στα Windows, καθώς  και ένα εικονικό πρόγραμμα οδήγησης για την κάμερα web, για να σταματήσει να μεταδίδει το βίντεο και τον ήχο με απλές συντομεύσεις πληκτρολογίου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).