ΕΕ ψήφισε υπέρ του δικαιώματος για επισκευή

Η ΕΕ μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα για τη θέσπιση ισχυρότερης νομοθεσίας στο “ επισκευής”. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε συντριπτικά υπέρ για μια “βιώσιμη ενιαία αγορά”, σύμφωνα με το iFixit.

Η ψηφοφορία σηματοδοτεί την τελευταία σημαντική προώθηση για έναν από τους μεγαλύτερους στόχους της ΕΕ να κάνει τις συσκευές να διαρκούν περισσότερο και να μειώσουν τα . Η Επιτροπή της ΕΕ είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της νωρίτερα αυτό το έτος για νέους νόμους στο “δικαίωμα επισκευής” για τηλέφωνα, tablet και φορητούς υπολογιστές έως το 2021.

Με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να έχει εγκρίνει τώρα την αρχική πρόταση της Επιτροπής της ΕΕ, το μπαλάκι επιστρέφει στο δικαστήριο της επιτροπής για την “ανάπτυξη και εισαγωγή υποχρεωτικής νσης, που θα παρέχει σαφείς, άμεσα ορατές και κατανοητές πληροφορίες στους καταναλωτές για την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής και την επισκευή ενός προϊόντος κατά τη στιγμή της αγοράς του.”

Ο ίδιος νόμος υποστηρίζει επίσης την αυξημένη διαθεσιμότητα σε οδηγίες επισκευής και ανταλλακτικά στα ανεξάρτητα επισκευής, προκειμένου να διευκολυνθούν οι επισκευές και να επεκταθεί η διάρκεια ζωής των συσκευών.

Ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος έως ότου η Επιτροπή της ΕΕ δημιουργήσει τους κανονισμούς, και πιθανότατα θα πρέπει να απαντηθούν πολλές ερωτήσεις για την μορφή που θα έχουν όσον αφορά πράγματα όπως τη σήμανση των προϊόντων. Αν όμως η επιτροπή καταφέρει να “πιάσει” τον αρχικό της στόχο (2021), θα μπορούσαμε να έχουμε τους κανονισμούς σχετικά σύντομα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).