HP+ εκτυπωτές που δέχονται μόνο μελάνια της εταιρείας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enrique Lores παραπονέθηκε για τους πελάτες δεν χρησιμοποιούν γνήσια μελάνια στους εκτυπωτές HP inkjet.

Με τα χρόνια, η επιχείρηση μελανιού και γραφίτη της HP έχει αποφέρει δισεκατομμύρια κέρδη. Όμως, το 2019, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά: όλο και περισσότεροι πελάτες υιοθέτησαν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις από τρίτους κατασκευαστές, και η HP έχασε περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ.

Η HP προφανώς δεν θέλει πλέον οι πελάτες της να μην χρησιμοποιούν γνήσια μελάνια και γραφίτες στους εκτυπωτές τους. Η λύση ήταν να αυξηθεί η αρχική τιμή του εκτυπωτή για πελάτες που δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αναλώσιμα μάρκας HP. Όσο για εκείνους τους πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιούν γνήσια μελάνια, αναπτύχθηκε hardware που αποκλείει τη χρήση μελανιού ή γραφίτη που δεν είναι από την HP.

Τον Νοέμβριο του 2020, η HP άρχισε να παρουσιάζει το HP+, το οποίο περιγράφεται ως “end-to-end στρατηγική πλατφόρμα”. Η νέα πλατφόρμα δεσμεύει τους πελάτες να χρησιμοποιούν μόνο μελάνι HP. Το HP+ περιλαμβάνει το “τυπικό hardware εκτύπωσης” συνδεδεμένο στο Δια, το οποίο, σύμφωνα με την HP, “εντοπίζει και διορθώνει αυτόματα προβλήματα συνδεσιμότητας”, το ς Smart Security, εγγενή εκτύπωση στο και μια λειτουργία Forest First όπου κάθε εκτυπωμένη σελίδα είναι “offset” σκοπεύοντας στην και την αποκατάσταση των δασών.

Οι απαιτήσεις της νέας πλατφόρμας HP+ περιλαμβάνουν έναν HP, μια σύνδεση στο Διαδίκτυο και τη “χρήση γνήσιου μελανιού ή γραφίτη HP καθόλη τη ζωής του εκτυπωτή”.

Η HP προσπαθεί να καθοδηγήσει τους πελάτες με κάθε τρόπο στο να αγοράσουν ακριβά μελάνια και γραφίτες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

One Comment

Leave a Reply
  1. Μια χαρά μονοπώλιο.
    Άλλωστε με την HP δεν πάνε και πολλά χρόνια από τότε που στο ευρωκοινοβούλιο την τσάκωσαν να έχει τοποθετήσει τσιπ στο τροφοδοτικό της που λίγο μετά τη λήξη της περιόδου εγγύησης, το τσιπ έδινε μια …περίεργη εντολή στο τροφοδοτικό που έκαιγε τον εκτυπωτή.

    Έπεσαν πρόστιμα μεν, όμως οι παλιάνθρωποι δεν αλλάζουν κι έτσι συνεχίζουν τις “τακτικες” τους.

    Ποιος φταίει για όλα;.αυτά ; Οι κυβερνήσεις τωνεγαλων χώρων και οργανισμών κρατών (ΗΠΑ, ΕΕ κλπ) που επιβάλουν χάδια αντί να τσακίσουν HP, Apple, Google κλπ που μόνιμα αυθαιτετούν και λειτουργούν ως άλλοι επικυρίαρχοι του πλανήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).