Canonical απέσυρε ενημέρωση Microcode για τους Intel Tiger Lake

Η Canonical απέσυρε την ενημέρωση Microcode της Intel που κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις του Linux για την αντιμετώπιση ενός σφάλματος που προκαλεί αποτυχίες εκκίνησης σε ορισμένα συστήματα της Intel Tiger Lake.

Στις 10 Νοεμβρίου, η Intel κυκλοφόρησε ένα νέο firmware για τον Intel Microcode σε συστήματα Linux. Μετά τον εντοπισμό των σφαλμάτων, η Canonical διόρθωσε γρήγορα τα πακέτα Intel Microcode σε όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις του Ubuntu, (.10, Ubuntu 20.04 LTS, Ubuntu 18.04 LTS, Ubuntu 16.04 LTS και Ubuntu 14.04 ESM), και κυκλοφόρησε νέες εκδόσεις του kernel.

Δυστυχώς, η ενημέρωση του Intel Microcode προκάλεσε σε ορισμένους της οικογένειας Intel Tiger Lake, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην μπορεί να ξεκινήσει.

Επομένως, η Canonical διέθεσε ξανά την προηγούμενη ενημέρωση του Intel Microcode μόνο για την οικογένεια επεξεργαστών Tiger Lake.

Η ενημερώνει τους χρήστες ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την παράμετρο dis_ucode_ldr του kernel στο μενού εκκίνησης για να απενεργοποιήσουν τη φόρτωση του firmware για τον Intel Microcode σε περίπτωση λειτουργίας αποκατάστασης συστήματος.

Εάν χρησιμοποιείτε μία από τις υποστηριζόμενες εκδόσεις του Ubuntu σε που διαθέτει επεξεργαστή Intel Tiger Lake και έχετε εγκαταστήσει ήδη την χθεσινή ενημέρωση του Intel Microcode, συνιστάται να ενημερώσετε ξανά το σύστημα στη νέα Intel Microcode που υπάρχει ήδη στο κύριο αποθετήριο.

Εάν εγκαταστήσατε τη χθεσινή ενημέρωση Intel Microcode και αντιμετωπίζετε αποτυχίες στην εκκίνηση του συστήματός σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εντολή γραμμής εντολών του πυρήνα που αναφέρεται παραπάνω για να αποτρέψετε τη φόρτωση του firmware και να ανακτήσετε το σύστημά σας. Μετά ενημερώστε μέσω του terminal με τις παρακάτω εντολές (είναι σε μία):

sudo apt  && sudo apt full-upgrade

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).