Windows 10 αφαίρεση ενημέρωσης δυνατοτήτων μετά το όριο των 10 ημερών

Από προεπιλογή, η Microsoft επιτρέπει στους χρήστες για δέκα ημέρες να απεγκαταστήσουν μια νέα ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10 και να επιστρέψουν σε μια προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε πώς να αυξήσετε το “χρόνο ς λειτουργικού συστήματος” για να σας δώσουμε περισσότερο χρόνο να δοκιμάσετε κάποια νέα ενημέρωση δυνατοτήτων των Windows 10.

Μετά την εγκατάσταση μιας νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων των Windows 10, δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε σφάλματα, ζητήματα απόδοσης ή συμβατότητας που απαιτούν την αφαίρεση της εγκατάστασης της ενημέρωσης έκδοσης έως ότου διορθωθούν τα σφάλματα.

Για να επιστρέψετε σε προηγούμενη έκδοση των Windows 10, οι χρήστες μπορούν να μεταβούν στην οθόνη Ρυθμίσεις ανάκτησης, που βρίσκονται στην ενότητα > Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλεια > Ανάκτηση . Από εκεί, μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση κάνοντας κλικ στο κουμπί ” Έναρξη” στην ενότητα “Επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των Windows 10.”

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από δέκα ημέρες από την εγκατάσταση της ενημέρωσης δυνατοτήτων των Windows 10, το κουμπί για την επαναφορά θα απενεργοποιηθεί, όπως φαίνεται παρακάτω, και δεν θα μπορείτε να αφαιρέσετε την ενημέρωση.

Για όσους θέλουν να έχουν περισσότερο χρόνο για να απεγκαταστήσουν μια νέα έκδοση, είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε το γραμμής εντολών Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe).

Πώς να επεκτείνετε το χρόνο απεγκατάστασης για ενημερώσεις λειτουργιών

Όπως είπαμε προηγουμένως, μετά την εγκατάσταση μιας νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων, η Microsoft ορίζει τη ρύθμιση παραθύρου απεγκατάστασης του λειτουργικού συστήματος σε δέκα ημέρες. Είναι το χρονικό διάστημα που πρέπει να απεγκαταστήσετε τη νέα ενημέρωση.

Από μια γραμμή εντολών με αναβαθμισμένα δικαιώματα (τρέξτε το cmd σαν Διαχειριστής), μπορείτε να ζητήσετε την τιμή της ρύθμισης παραθύρου κατάργησης εγκατάστασης χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή DISM:

Για να ανοίξετε το cmd σαν διαχειριστής, κάντε μια αναζήτηση για cmd και στο μαύρο εικονίδιο που θα εμφανιστεί κάντε δεξί click – άνοιγμα σαν διαχειριστής.

DISM /Online /Get-OSUninstallWindow

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, μετά την εγκατάσταση μιας νέας ενημέρωσης δυνατοτήτων, η ρύθμιση “Uninstall Windows” έχει ρυθμιστεί στην προεπιλογή των δέκα ημερών.

Για να επεκτείνετε τον αριθμό των ημερών μπορείτε να το κάνετε με το DISM με το /Set-OSUninstallWindow με τον ακόλουθο τρόπο:

DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:[days]

Ο αριθμός των ημερών που ορίζετε μπορεί να είναι από 2 έως και 60 ημέρες. Εάν καθορίσετε έναν αριθμό από 2 ή μεγαλύτερο από 60, η ρύθμιση θα χρησιμοποιήσει το προεπιλεγμένο όριο απεγκατάστασης των 10 ημερών.

Για παράδειγμα, εάν θέλετε να ρυθμίσετε το Windows Uninstall Windows σε 59 ημέρες, χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή:

DISM /Online /Set-OSUninstallWindow /Value:59

Για τους περισσότερους, αυτή η ρύθμιση προσφέρει αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια νέα έκδοση των Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).