Snowden ζήτησε από τον Trump να δώσει χάρη στον Assange

Ο Edward Snowden, μέσω του ζήτησε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να δώσει χάρη στον ιδρυτή του , Julian Assange.

“Κύριε Πρόεδρε, εάν θέλετε να παραχωρήσετε μόνο μία χάρη κατά τη διάρκεια της θητείας σας, παρακαλώ: ελευθερώστε τον Julian Assange. Μόνο εσείς μπορείτε να σώσετε τη ζωή του”, ανέφερε ο Snowden.

Ο Assange, ιδρυτής του WikiLeaks, κρατείται στο Λονδίνο. Συνελήφθη τον Απρίλιο του 2019 για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης πριν από τη δίκη σε μια υπόθεση του 2012 στο Ηνωμένο Βασίλειο.
WikiLeaks
Εκείνη την εποχή, ο Assange ζήτησε πολιτικό άσυλο στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έζησε μέχρι τη σύλληψή του το 2019 όταν η κυβέρνηση του Ισημερινού σταμάτησε να υποστηρίζει τον ιδρυτή του WikiLeaks.

Οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν τον Assange για συνωμοσία, και διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων στις ΗΠΑ. Το κατηγορητήριο ενημερώθηκε ένα μήνα αργότερα για να προσθέτοντας κατηγορίες ότι ο Assange προσπάθησε να στρατολογήσει διάσημες ομάδες hacker (Anonymous και LulzSec) για να κλέψουν εκ μέρους του ευαίσθητα για δημοσίευση στο WikiLeaks.

Ο Assange έχει απειλήσει επανειλημμένα να αυτοκτονήσει εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, απειλές που οι δικηγόροι του χρησιμοποιούν σαν κεντρικό σημείο για την υπεράσπισή του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Snowden ανέφερε ότι η χάρη από τον Trump θα σώσει τη ζωή του Assange.

Την περασμένη εβδ, ο Tulsi Gabbard, εκπρόσωπος της Βουλής για την πολιτεία της Χαβάης, ζήτησε επίσης από τον Trump να δώσει χάρη τόσο στον Assange όσο και στον Snowden. Μένει να δούμε τι θα κάνει ο Πρόεδρος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).