NortonLifeLock (πρώην Symantec) αγοράζει την Avira

Η εταιρεία ασφαλείας NortonLifeLock (πρώην Symantec) συμφώνησε σήμερα να εξαγοράσει τη γερμανική εταιρεία ασφαλείας Avira από την Investcorp Technology Partners με έδρα το Bahrain σε μια συμφωνία αξίας 360 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει το πρώτο τρίμηνο του 2021, με επιφύλαξη των κανονιστικών εγκρίσεων, ανέφεραν σήμερα οι δύο εταιρείες σε ένα κοινό δελτίο τύπου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avira Travis Witteveen και ο CTO Matthias Ollig θα συμμετάσχουν στην ηγετική ομάδα της NortonLifeLock μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η NortonLifeLock ελπίζει ότι η σημερινή εξαγορά θα επιταχύνει τη διεθνή επέκτασή της σε αγορές που σήμερα έχει μικρή παρουσία.

Η Avira έχει μια πολύ ισχυρή βάση χρηστών στην ΕΕ. Η εταιρεία είναι γνωστή για το freemium επιχειρηματικό της μοντέλο, μέσω του οποίου παρέχει δωρεάν σε χρήστες από όλο τον κόσμο.

Το δωρεάν της Avira είναι εγκατεστημένο σε περισσότερες από 30 εκατομμύρια συσκευές και η εταιρεία διαθέτει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια πελάτες που πληρώνουν κάποια .

Η Avira ιδρύθηκε το 1986 στη Γερμανία από τον Tjark Auerbach, και στο αποκορύφωμά της, το 2012, είχε εγκαταστήσει το λογισμικό της περισσότερες από 100 εκατομμύρια συσκευές.

Ο Auerbach πούλησε την Avira στην Investcorp τον Απρίλιο του 2020 για 180 εκατομμύρια δολάρια.

Η NortonLifeLock ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019, όταν η Broadcom αγόρασε την εταιρεία ασφαλείας Symantec για 10,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).