Μαζική διαρροή δεδομένων από την Apple

Η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια δεν είναι το ίδιο πράγμα, αν και σχετίζονται. Το απόρρητο είναι ότι τα δεδομένα σας παραμένουν δικά σας και δεν κοινοποιούνται ή μεταδίδονται χωρίς να το γνωρίζετε. Η ασφάλεια αφορά τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας για να μην παραβιάζεται και να μην μολύνεται.

Η Apple δημιούργησε ένα σύστημα που ονομάζεται Gatekeeper, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει ότι εκτελείται μόνο ασφαλές λογισμικό στο Mac σας.

Δυστυχώς, οι κατασκευαστές του Gatekeeper χρησιμοποίησαν πρωτόκολλα τυπικού διαδικτύου κατά την εφαρμογή αυτής της δυνατότητας ασφαλείας, δηλαδή επέλεξαν την δεδομένων χωρίς κρυπτογράφηση.

Όχι μόνο τα δεδομένα αποστέλλονται μη κρυπτογραφημένα, αλλά το Gatekeeper παρακάμπτει σκόπιμα τα VPN, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποκρύψετε τη δραστηριότητά σας, ακόμη και αν προσπαθήσετε πάρα πολύ.

Είναι δύσκολο να πούμε πόσους επηρεάζει, αλλά είναι πιθανό πάνω από 100 εκατομμύρια. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook ανακοίνωσε ότι υπήρχαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ενεργά Mac παγκοσμίως παγκοσμίως στα τέλη του 2018. Η Apple διέθεσε σχεδόν 18 εκατομμύρια Mac το 2019, και πιθανώς περισσότερο από αυτά το 2020, καθώς οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών αυξήθηκαν λόγω της αύξησης της εργασίας από το σπίτι. Όλοι οι ιδιοκτήτες Mac που τρέχουν Mac OS X Catalina (κυκλοφόρησαν το 2019) ή νεότερα μοντέλα χρησιμοποιούν το Gatekeeper, είτε το γνωρίζουν είτε όχι.

Το περιεχόμενο της ς απορρήτου δεν είναι ιδιαίτερα τρομερό: δεν είναι το όνομά σας, οι , οι πιστωτικές , τα βιομετρικά στοιχεία ή κάτι παρόμοιο. Είναι ένα συνεχές παράθυρο στην καθημερινή σας συμπεριφορά που οι περισσότεροι χρήστες Mac δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει.

Στις ΗΠΑ, είναι παράνομο για την Apple να διατηρεί τα δεδομένα σας απόρρητα από την κυβέρνηση αν το ζητήσει η κυβέρνηση. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν τα ζητάει πολύ συχνά: Η έκθεση διαφάνειας της Apple δείχνει ότι από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, οι ΗΠΑ ζήτησαν δεδομένα από την Apple στους πελάτες της 5.271 φορές. Δεν έχουν κοινοποιηθεί ακόμα τα αιτήματα του 2020.

Επιπλέον, η Apple υποσχέθηκε να ξεκινήσει ένα νέο κρυπτογραφημένο πρωτόκολλο για ελέγχους πιστοποίησης και μια νέα ρύθμιση για τους πελάτες ούτως ώστε να μπορούν να εξαιρεθούν από τις προστασίες ασφαλείας του Gatekeeper.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Anastasis Vasileiadis

Οι μεταφράσεις είναι σαν τις γυναίκες. Όταν είναι ωραίες δεν είναι πιστές και όταν είναι πιστές δεν είναι ωραίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).