Αποκρύψτε το κουμπί “Εμφάνιση κωδικού” στο Edge

Απενεργοποιήστε ή αποκρύψτε το “Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης” στο πρόγραμμα περιήγησης Web Edge

Όταν ανοίγετε έναν ιστότοπο που απαιτεί σύνδεση σε λογαριασμό χρήστη, όπως ιστότοπους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (GMail, Outlook κ.λπ.), τραπεζικούς ιστότοπους,  κλπ., ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το πεδίο κωδικού πρόσβασης εμφανίζει μερικές φορές ένα μικρό εικονίδιο σαν “μάτι”.

Μόλις αρχίσετε να πληκτρολογείτε τον σας στο πλαίσιο κωδικού πρόσβασης, το πρόγραμμα περιήγησης ιστού εμφανίζει το εικονίδιο “Μάτι”. Μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο για να εμφανίσετε ή να αποκαλύψετε τον κωδικό πρόσβασης. Έτσι αν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του ματιού ο κωδικός πρόσβασης σας θα εμφανιστεί στην οθόνη ακριβώς όπως ένα κανονικό κείμενο.

Από προεπιλογή, το πεδίο κωδικού πρόσβασης εμφανίζει αστερίσκους (*) ή τελείες,  για όλους τους χαρακτήρες που πληκτρολογούνται στο πλαίσιο, για τη βελτίωση του απορρήτου και της ασφάλειας του χρήστη. Το εικονίδιο “Εμφάνιση Κωδικού” προσφέρεται από το πρόγραμμα περιήγησης, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης για τυχόν λάθος πληκτρολόγησης.

Ποιος είναι κίνδυνος ασφάλειας και ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα;
Ο κίνδυνος φυσικά είναι να πατήσει κάποιος το μάτι και να δει ολόκληρο ή μέρος του κωδικού. Αυτό δεν είναι και μεγάλο πρόβλημα σε οικιακούς υπολογιστές αλλά μπορεί να είναι ένα σοβαρό σε υπολογιστές μίας εταιρείας.

Οι υπεύθυνοι μηχανογράφισης των εταιρειών αυτών δεν θέλουν να αφήνουν στην τύχη τους οτιδήποτε κρύβει ένα ποσοστό κινδύνου. Σε χώρους που κυκλοφορούν πολλοί άνθρωποι και η βιομηχανική κατασκοπία πληρώνεται αδρά, το να έχει ο υπάλληλος το δικαίωμα να αποκαλύψει τον κωδικό που πληκτρολογεί δεν είναι και ότι ασφαλέστερο.

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού του Microsoft Edge εμφανίζει επίσης το εικονίδιο ματιού, δηλαδή το εικονίδιο αποκάλυψης του κωδικού πρόσβασης στα πεδία κωδικού πρόσβασης. Εάν χρησιμοποιείτε το Microsoft Edge και θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε το εικονίδιο της Εμφάνισης κωδικού (Μάτι) από το πεδίο του κωδικού πρόσβασης, δείτε παρακάτω.

Ευτυχώς, η Microsoft έχει προσθέσει μια νέα επιλογή στη σελίδα Ρυθμίσεις (έκδοση 87 και νεότερη έκδοση), η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση / απόκρυψη του εικονιδίου “Εμφάνιση κωδικού” στα πεδία κωδικού πρόσβασης σε ιστότοπους.

Θυμηθείτε ότι ορισμένοι ιστότοποι είναι προγραμματισμένοι να εμφανίζουν πάντα το εικονίδιο “Εμφάνιση κωδικού” στις φόρμες τους. Αυτό το τέχνασμα δεν θα λειτουργήσει για αυτούς τους ιστότοπους. Ορισμένοι ιστότοποι παρέχουν ένα πλαίσιο ελέγχου για την “Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης”, αυτή η μέθοδος ομοίως δεν θα απενεργοποιήσει αυτήν τη τητα.

Η επιλογή που υπάρχει στις ρυθμίσεις Microsoft Edge θα απενεργοποιήσει ή θα καταργήσει το εικονίδιο “Εμφάνιση Κωδικού” (Μάτι) που εμφανίζεται από το πρόγραμμα περιήγησης σε όλα τα πεδία κωδικού πρόσβασης. Έτσι, το τέχνασμα θα λειτουργήσει μόνο σε ορισμένους ιστότοπους.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge και πληκτρολογήστε τη διεύθυνση edge://settings/passwords στη γραμμή διευθύνσεων.

Θα ανοίξει νέα σελίδα για να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με τους κωδικούς πρόσβασης.

  1. Τώρα αναζητήστε την ακόλουθη επιλογή:
    Εμφάνιση του κουμπιού “αποκάλυψη κωδικού πρόσβασης” στα πεδία κωδικού πρόσβασης

Όπως αναφέρει η περιγραφή της, η επιλογή αυτής της λειτουργίας δείχνει το εικονίδιο “Μάτι” που αποκαλύπτει τον κωδικό πρόσβασης ιστοτόπων που πληκτρολογήσατε στο πλαίσιο κωδικού πρόσβασης. Υπενθυμίζουμε ότι ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να παρακάμψουν αυτήν τη ρύθμιση.

Το Μάτι είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή.

Ορίστε την επιλογή στο ΚΛΕΙΣΤΟ, δηλαδή απενεργοποιήστε την επιλογή κατάργησης ή απόκρυψης του εικονιδίου “Reveal Password” στο πεδίο κωδικού πρόσβασης.

Τώρα ανοίξτε ξανά ιστότοπους και δοκιμάστε να δείτε πεδία πληκτρολόγησης κωδικού πρόσβασης. Λογικά θα λείπει το “Μάτι” από αυτά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).