Αλλάξτε την τοποθεσία των στιγμιοτύπων οθόνης στα Windows 10

Γνωρίζετε πως να παίρνετε ένα στιγμιότυπο οθόνης και που αυτά αποθηκεύονται; Δείτε πως μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία τους στα Windows 10.

Στα Windows 10 τα στιγμιότυπα οθόνης αποθηκεύονται στο πρόχειρο ή σε μια θέση και μπορείτε εύκολα να αλλάξετε. Εάν θέλετε να μάθετε πού αποθηκεύονται στιγμιότυπα οθόνης στα Windows 10 και να μάθετε πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη θέση τους, διαβάστε αυτόν τον οδηγό.

Πού πηγαίνουν στιγμιότυπα οθόνης σε υπολογιστή με Windows 10;
Στα Windows 10, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι λήψης μίας φωτογραφίας της οθόνης. Αναλόγως τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε τα στιγμιότυπα οθόνης μεταβαίνουν είτε στο πρόχειρο σας, είτε σε μία συγκεκριμένη θέση στο δίσκο εγκατάστασης.

Στο πρόχειρο σας πάνε οι της οθόνης σας όταν τε την λειτουργία Snip & Sketch. Για την λειτουργία αυτή θα πρέπει να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + W και από το παράθυρο κάτω δεξιά που θα ανοίξει να επιλέξετε το Απόκομμα πλήρους οθόνης. Μπορείτε να πάτε και μέσω ρυθμίσεων, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σε αυτό το άρθρο, για να το αναλύσουμε

Ο δεύτερος και ο πιο παλιός και κλασσικός τρόπος για να πάρετε μία φωτογραφίας της οθόνης σας είναι να πατήσετε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + Print Screen.

Το στιγμιότυπο της οθόνης σας θα αποθηκευτεί αυτόματα στην θέση : C:\Users\onoma_xristi\Pictures\Screenshots.

Ενώ αυτή η πληκτρολογίου είναι βολική γιατί είναι μόνο 1 κλικ, για να δείτε τα στιγμιότυπα θα πρέπει να “ταξιδέψετε” στους φακέλους του λειτουργικού σας συστήματος μεταβαίνοντας στις Εικόνες σας και από εκεί στον προεπιλεγμένο φάκελο, που ονομάζεται Screenshots.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο φάκελος Screenshots δημιουργείται μόνο αφού τραβήξετε το πρώτο σας στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο.

Αν και αυτή η τοποθεσία μπορεί να είναι διαισθητική και να λειτουργεί για τους περισσότερους χρήστες, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να θέλετε να την αλλάξετε και να βάλετε μία πιο εύκολα προσβάσιμη, όπως ένα συγκεκριμένο φάκελο στην επιφάνεια εργασία σας, για παράδειγμα.

Πώς να αλλάξετε τη θέση του φακέλου Screenshots στα Windows 10
Εάν θέλετε τα αποτελέσματα των πλήκτρων Windows + Print Screen να αποθηκεύονται σε άλλη τοποθεσία, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε έναν νέο φάκελο για τα στιγμιότυπα οθόνης σας. Ο φάκελος, ο οποίος μπορεί να είναι οπουδήποτε θέλετε στον υπολογιστή σας με Windows 10.

Βήμα 1: Καταρχήν δημιουργήστε ένα νέο φάκελο οπουδήποτε θέλετε και ονομάστε τον Screenshots.

Βήμα 2: Στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ιδιότητες του φακέλου Screenshots (Στιγμιότυπα οθόνης) που βρίσκονται στις Εικόνες. Κάντε δεξί κλικ επάνω του και από το αναπτυσσόμενο επιλέξτε το Ιδιότητες (Properties).

Βήμα 3: Μεταβείτε στην καρτέλα “Θέση” και μπορείτε να δείτε την υπάρχουσα διαδρομή στο φάκελο “C:\Users\όνομα_χρήστη\Pictures\Screenshots”. Για να αλλάξετε τη θέση των στιγμιότυπων οθόνης σας στα Windows 10, κάντε κλικ στο κουμπί Μετα .

Βήμα 4: Αυτό ανοίγει το παράθυρο “Επιλέξτε ένα προορισμό”. Περιηγηθείτε στον υπολογιστή σας έως ότου βρείτε το φάκελο που δημιουργήσατε στο Βήμα 1, για τα στιγμιότυπα οθόνης. Κάντε κλικ για να το επιλέξετε και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί Επιλογή φακέλου .

Επιστρέφοντας στο παράθυρο Ιδιότητες του Screenshots , θα πρέπει να δείτε τη νέα διαδρομή που επιλέξατε για το φάκελο Screenshots . Κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και μετά στο ΟΚ.

Βήμα 5: Τα Windows 10 θα σας ρωτήσουν εάν θέλετε να μετακινήσετε όλα τα στιγμιότυπα οθόνης από την παλιά τοποθεσία στη νέα. Επιλέξτε Ναι και όλα τα παλιά σας στιγμιότυπα οθόνης θα πάνε στο νέο φάκελο στιγμιότυπων οθόνης. Όλα τα στιγμιότυπα οθόνης που παίρνετε από τώρα και στο εξής θα αποθηκευτούν στη νέα τοποθεσία.

Ανάλογα με το πόσα στιγμιότυπα οθόνης έχετε κάνει μέχρι στιγμής, η μετακίνησης μπορεί να διαρκέσει λίγο. Όταν ολοκληρωθεί, ο αρχικός φάκελος Screenshots εξαφανίζεται από το Pictures.

Αν τον δεύτερο φάκελο δεν το ονομάσατε Screenshot που είναι η προεπιλεγμένη ονομασία που επιθυμούν τα Windows 10 τότε θα δείτε ότι ο φάκελό σας μετονομάστηκε μαγικά σε Screenshots!!.

Ο φάκελος Screenshots αλλάζει μόνο για τον τρέχοντα λογαριασμό χρήστη. Επαναλάβετε αυτήν τη για κάθε λογαριασμό του οποίου θέλετε να μετακινήσετε τον φάκελο Screenshots.

Προσέξτε αυτό το λάθος: Μην μετακινήσετε ένα φάκελο χρήστη σε άλλο φάκελο χρήστη!
Προσέξτε ιδιαίτερα: Μην δηλώσετε ως φάκελο Screenshot κάποιο από τους φακέλους του συστήματος των Windows 10, όπως τους desktop, Download, Pictures, Music, Documents, Videos. Αν το κάνετε τότε στην ίδια θέση θα οδεύουν δύο φάκελοι συστήματος (π.χ. screenshot και desktop) και αυτό θα προκαλέσει σύγχυση στα Windows. Δεν θα μπορέσετε να τα επαναδιαχωρίσετε!!.

Τρόπος επαναφοράς της προεπιλεγμένης θέσης του φακέλου Windows 10 Screenshots
Εάν θέλετε να μετακινήσετε το φάκελο Screenshots στην αρχική του θέση, μπορείτε εύκολα να το κάνετε από τις Ιδιότητες του. Μεταβείτε στις Ιδιότητες οθόνης , όπως εξηγείται στο προηγούμενο κεφάλαιο και πατήστε το κουμπί “Επαναφορά προεπιλογών” στην καρτέλα Θέση. Μετά κάντε στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Εάν ο αρχικός φάκελος Screenshots δεν υπάρχει πλέον, τότε πρέπει να δημιουργηθεί. Όταν τα Windows 10 ρωτούν αν θέλετε να το δημιουργήσετε, πατήστε Ναι.

Μετακινήστε όλα τα στιγμιότυπα οθόνης στον προεπιλεγμένο φάκελο στιγμιότυπων οθόνης, όπως εξηγείται στο προηγούμενο κεφάλαιο. Στη συνέχεια, πατήστε OK και ο φάκελος Screenshots επανέρχεται στην προεπιλεγμένη θέση του.

Θα θέλατε έναν ευκολότερο τρόπο να βρείτε τα στιγμιότυπα οθόνης σας στα Windows 10;
Η εύρεση της θέσης των στιγμιότυπων οθόνης των Windows 10 δεν πρέπει να αποτελεί πρόκληση. Μπορεί πολύ απλά να δημιουργήσετε μία συντόμευση του φακέλου και μετά να πάτε στην συντόμευση αυτή όπου θέλετε. Στη επιφάνειας εργασίας σας για παράδειγμα.

Όμως το άρθρο αυτό σας δίδαξε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε κάτι. Και η σημασία είναι όχι να κάνετε κάτι με τον ευκολότερο τρόπο αλλά να μάθετε τις δυνατότητες των Windows 10.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).