Πρώην μηχανικός της Cisco έκλεισε 16.000 λογαριασμούς WebEx καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Ένας πρώην μηχανικός της Cisco, μπήκε παράνομα στα συστήματα του WebEx με αποτέλεσμα να ρίξει 16.000 λογαριασμούς για δύο εβδομάδες. Και όχι, δεν φταίει αυτός για τα στραβά και ανάποδα στην Ελληνική τηλεκπαίδευση.

Ο Sudhish Kasaba Ramesh, πρώην μηχανικός της Cisco, καταδικάστηκε την Τετάρτη 9/12/2020 σε φυλάκιση δύο ετών και σε πρόστιμο 15.000 $, για το κλείσιμο περισσότερων από 16.000 λογαριασμών WebEx Teams και πάνω από 450 εικονικών μηχανών, το 2018.

Ο 30χρονος είχε πρόσβαση χωρίς άδεια, στην υποδομή cloud της Cisco που φιλοξενόταν στην Amazon Web Services και εισήλθε σε αυτήν στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, πέντε μήνες αφού παραιτήθηκε από την .

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβασή του, ανέπτυξε έναν που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή 456 εικονικών μηχανών για την εφαρμογή WebEx Teams της Cisco, η οποία παρέχει συναντήσεις βίντεο, ανταλλαγή μηνυμάτων βίντεο, κοινή χρήση αρχείων και άλλα συνεργασίας.

Ως άμεσο αποτέλεσμα της δραστηριότητάς του, περισσότεροι από 16.000 λογαριασμοί WebEx Teams έκλεισαν για περίπου δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα η Cisco να χρειαστεί να ξοδέψει περίπου 2.400.000 $ σε επιστροφές χρημάτων και χρόνο εργαζομένων για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε από τον Ramesh. Ωστόσο, δεν διακυβεύθηκαν δεδομένα πελατών λόγω της κακόβουλης συμπεριφοράς του.

Ο Ramesh παραδέχτηκε τις απερίσκεπτες ενέργειές του στην απολογία του και είπε ότι συνειδητά αγνόησε τον σημαντικό κίνδυνο και τη ζημία που θα προκαλούσε η διαγραφή των εικονικών μηχανών από τα συστήματα της Cisco.

Ο Ramesh καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών αφού κρίθηκε ένοχος για σκόπιμη πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή χωρίς εξουσιοδότηση. Καταδικάστηκε περαιτέρω για να πληρώσει πρόστιμο 15.000 $ και να εκτίσει ένα έτος υπό εποπτεία, μετά την αποφυλάκιση του. Επιπλέον, ο Ramesh αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της απέλασης στην πατρίδα του την Ινδία μετά την καταδίκη του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).