Η Signal προσφέρει κρυπτογραφημένες ομαδικές βιντεοκλήσεις

Η εφαρμογή Signal προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στην μηνυμάτων και τώρα προσφέρει κρυπτογραφημένες ομαδικές βιντεοκλήσεις.

Οι απαιτήσεις των καιρών που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού, οδήγησαν στην αύξηση των εφαρμογών με δυνατότητα ομαδικής ς. Και έτσι η εταιρεία Open Whisper Systems που τρέχει την εφαρμογή αντς κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Signal, συμμετέχει στη μάχη και προσφέρει έναν ασφαλή τρόπο συνομιλίας μέσω βίντεο με φίλους, συναδέλφους ή συμμαθητές.

Η Signal κυκλοφόρησε τη νέα δυνατότητα με την τελευταία έκδοση των εφαρμογών της και, όπως θα περίμενε κανείς, οι βιντεοκλήσεις στην υπηρεσία είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο.

Παρόλο που οι περισσότεροι έχουν ήδη μια εφαρμογή βιντεοδιάσκεψης περασμένη στον υπολογιστή τους, οι θαυμαστές του Signal εκτιμούν ιδιαίτερα ότι μπορούν επίσης να βασίζονται στην εφαρμογή για τις ομαδικές κλήσεις τους. Με πολλές αντίστοιχες , όπως το Zoom, να αντιμετωπίζουν προβλήματα ασφαλείας τους τελευταίους μήνες, η λύση των κρυπτογραφημένων κλήσεων μέσω του Signal είναι μία ανάσα.

Αν θα θυμάστε με το Zoom, μια από τις ανησυχίες των χρηστών που εκφράστηκαν σχετικά, ήταν ότι δεν είχε καμία κρυπτογράφηση end-to-end. Αντιδιαμετρικά, δεδομένου ότι το Signal είναι μία εφαρμογή ανοικτού κώδικα και έχει εστιάσει στην απόλυτη κρυπτογράφηση των μηνυμάτων,  την κάνει πολύ πιο ασφαλή σε σχέση με τις άλλες.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής. Το Signal θα ενημερώσει αυτόματα τις ομάδες παλαιού τύπου στη νέα διεπαφή ομάδων, η οποία εμφανίζει ένα κουμπί ς βίντεο στην κορυφή της συνομιλίας. Οι ομαδικές κλήσεις θα εμφανίζουν τους συμμετέχοντες σε μια προβολή πλέγματος, αλλά οι χρήστες μπορούν εύκολα να μετακινηθούν προς τα πάνω για να μεταβούν σε μια προβολή που εστιάζει στο άτομο που μιλά αυτήν τη στιγμή.

Προς το παρόν οι ομάδες μπορούν να αποτελούνται μόνο από 5 συμμετέχοντες. Ο προγραμματιστής της εφαρμογής λέει ότι εργάζεται για να επεκτείνει τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να συμμετάσχουν σε βιντεοκλήσεις, με την υπόσχεση ότι αυτό θα συμβεί «σύντομα».

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).