Οι Χάρτες της Google κατάργησαν τη προτεινόμενη διαδρομή Road of Bones μετά το θάνατο οδηγού στους -50 oC

Οι της Google κατάργησαν την προτεινόμενη διαδρομής of Bones στην Ρωσία, αφού ένας Ρώσος οδηγός πάγωσε στους -50 oC και πέθανε.

Η Google συμβουλεύει τώρα τους αυτοκινητιστές που θέλουν θα ταξιδέψουν από την ρωσική πόλη Yakutsk (Γιακούτς) προς την Magadan (Μαγκαντάν) και αντίστροφα, να προσθέσουν άλλες τρεις ώρες στο τους, ακολουθώντας μια διαφορετική διαδρομή, αφού δύο αυτοκινητιστές που ακολούθησαν την προηγούμενη συμβουλή της Google Maps πέθαναν σε έναν εγκαταλελειμμένο δρόμο, στους -50 Κελσίου.

https://twitter.com/RT_com/status/1337915930240802817

Μετά από μια εβδομαδιαία αναζήτηση, το σώμα ενός 18 χρονου νεαρού βρέθηκε μέσα σε ένα χιονισμένο αυτοκίνητο, επάνω σε έναν αχρησιμοποίητο αυτοκινητόδρομο, κοντά στο Oymyakon, τον ψυχρότερο μόνιμα κατοικημένο οικισμό στον κόσμο. Σαν θαύμα, ο σύντροφός του επέζησε και μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε θεραπεία για κρυοπαγήματα. Το καλοριφέρ στο όχημά τους είχε δυσ.

Οι Χάρτες Google είχαν προηγουμένως συμβουλεύσει τους οδηγούς να πάρουν το λεγόμενο Road of Bones (δρόμος των οστών), το οποίο, σύμφωνα με τοπικές πηγές, δεν χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια. Αν και προσφέρει τεχνικά μια πιο άμεση διαδρομή, μειώνοντας τον χρόνο οδήγησης μεταξύ των πόλεων Yakutsk και Magadan σε 31 ώρες αντί 34, η έλλειψη οδικών υπηρεσιών, όπως καθαρισμός χιονιού και η σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση, το καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ειδικά το χειμώνα.

Η ιστορία μας έρχεται από το Ρωσικό πρακτορείο RT. Στη Ρωσία, το πλοήγησης της Google είναι λιγότερο δημοφιλές από το Ρωσικό Yandex Maps και το Navigator. Οι δύο αυτές εφαρμογές έχουν περίπου 50 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Πολλοί πιστεύουν ότι προσφέρουν πολύ καλύτερη τοπική γνώση από τον τεχνολογικό γίγαντα των . Μάλιστα ορισμένοι χρήστες του Twitter λένε ότι αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως μια ακόμη απόδειξη γιατί οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν “μόνο τους Χάρτες Yandex στη Ρωσία!”

Επισήμως ονομάστηκε ο αυτοκινητόδρομος Κολύμα (Kolyma), ο «δρόμος των οστών» κέρδισε το τρομερό όνομά του καθώς χτίστηκε χρησιμοποιώντας φυλακισμένους σε καταναγκαστικά έργα και χιλιάδες πέθαναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του, επί σοβιετικής εποχής.

Οι έφηβοι βρέθηκαν σε μια έκταση 420 χιλιομέτρων γνωστή ως Old Road, η οποία ερημώθηκε. Η περιοχή είναι γνωστή ως μια ακραία πρόκληση για τους μοτοσυκλετιστές και τους τυχοδιώκτες, που αναζητούν τετράτροχες συγκινήσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).