Το Microsoft Edge θα σας εμποδίζει να κλείσετε κατά λάθος τις καρτέλες σας

Το πρόγραμμα ς Edge σύντομα θα σας προειδοποιεί αν πάτε να κλείσετε πολλές καρτέλες, ώστε να αποφύγετε ανεπιθύμητα ατυχήματα.

Η Microsoft δεν θέλει τους του Edge να απογοητεύονται όταν κλείνουν κατά λάθος τις καρτέλες τους. Προς το παρόν, εάν πατήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Alt + F4 ή πατήσετε το εξόδου του παραθύρου, το Microsoft Edge ή το απλώς θα κλείσουν χωρίς προειδοποίηση.

Η ανεπιθύμητη έξοδος του προτος δεν είναι και ότι καλύτερο, ειδικά όταν έχετε ανοίξει πολλές σημαντικές συνεδρίες περιήγησης. Ευτυχώς, η Microsoft εργάζεται τώρα σε μια λύση για να σας προστατεύσει από τυχόν ανεπιθύμητα ατυχήματα.

Σύμφωνα με πειραματικές σημαίες που βρίσκονται στις εκδόσεις Canary, σύντομα θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προστασία καρτελών στο Microsoft Edge, ώστε να προλάβετε το λάθος σας προτού τα Windows ή το macOS κλείσουν το πρόγραμμα περιήγησης.

Βασικά, πρέπει απλώς να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του Microsoft Edge και να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Ερώτηση πριν το κλείσιμο πολλαπλών καρτελών” (Ask before closing multiple tabs), όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Μόλις ενεργοποιηθεί η εντολή σας για το κλείσιμο όλου του παραθύρου, το Microsoft Edge θα εμφανίσει μια αναδυόμενη προειδοποίηση όταν προσπαθείτε να κλείσετε πολλές ενεργές καρτέλες.

Θα υπάρχουν επιλογές. “Κλείσιμο όλων” για έξοδο από το πρόγραμμα περιήγησης και ¨Άκυρο” για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε “Μην με εμφανιστεί ξανά αυτή η ερώτηση” στο αναδυόμενο παράθυρο για να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία χωρίς να ανοίξετε τη σελίδα Ρυθμίσεις του Edge.

Η λύση του Microsoft Edge είναι κομψή και δεν θα σας προειδοποιήσει όταν έχετε ανοικτή μόνο μία καρτέλα. Η προειδοποίηση εμφανίζεται μόνο όταν έχετε πολλές καρτέλες ανοιχτές.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργία αυτή τη στιγμή, εγκαταστήστε το Edge Canary και ενεργοποιήστε την πειραματική σημαία με την ένδειξη “Ask Before Closing Multiple Tabs”.

Αυτή η δυνατότητα αναμένεται να φτάσει στις σταθερές εκδόσεις του Microsoft Edge στις αρχές του επόμενου έτους και θα σας εξοικονομήσει πολύτιμο χρόνο εάν είστε επιρρεπείς στο να κλείσετε εσφαλμένα τις καρτέλες σας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).