Η Microsoft σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές που βασίζονται σε ARM

Το Bloomberg αναφέρει ότι η Microsoft επιδιώκει να αποκόψει την Intel από την αλυσίδα εφοδιασμού της και σχεδιάζει τα δικά της chipset, βασισμένα σε ARM, για τις μονάδες διακομιστών Azure και πιθανώς για υπολογιστές Surface.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσπάθειες της Microsoft καθοδηγούνται από τον Jason Zander, επικεφαλής της επιχείρησης cloud Azure και η εταιρεία έχει προβεί τα τελευταία χρόνια σε προσλήψεις σχεδιαστών επεξεργαστών. Ακούγεται ότι η Microsoft απογοητεύτηκε όταν η Qualcomm εγκατέλειψε τα δικά της σχέδια για chipset διακομιστών, που βασίζονται σε ARM.

Δήλωσε σχετικά ο εκς της Microsoft, Frank Shaw: “Επειδή το πυρίτιο είναι ένα θεμελιώδες δομικό στοιχείο για την τεχνολογία, συνεχίζουμε να επενυμε στις δικές μας σε τομείς όπως ο σχεδιασμός, η κατασκευή και τα εργαλεία, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τις συνεργασίες με ένα ευρύ φάσμα παρόχων chip”.

Οι επεξεργαστές (chip) θα απευθύνονται κυρίως σε (διακομιστές), αλλά υπάρχει κάποια πιθανότητα να καταλήξουν και σε ορισμένες συσκευές Surface. Η απόδοση του επεξεργαστή Qualcomm με την επωνυμία της Microsoft, στο Surface Pro X ήταν απογοητευτική, σε σύγκριση με την απόδοση του νέου επεξεργαστή που βασίζεται στην M1 ARM της Apple.

Τα νέα ARM ​​της Microsoft θα αντικαταστήσουν τα αντίστοιχα Xeon της Intel, με κύρια στόχευση την αποδοτικότητα. Μετά από αυτά τα νέα η τιμή της μετοχής της Intel μειώθηκε κατά 6,3%.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).