Τα Windows 10 αποκτούν μια νέα εύχρηστη δυνατότητα παρακολούθησης της χρήσης ενέργειας

Η επόμενη ενημέρωση για τα Windows 10 πιθανά να συνοδεύεται από ένα ολοκαίνουργιο γράφημα της χρήσης της ς στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, που θα σας δείχνει εύκολα τι εξαντλεί την μπαταρία σας.

Σύμφωνα με αναφορές που βρέθηκαν στην έκδοση προεπισκόπησης, η εφαρμογή Ρυθμίσεις θα αποκτήσει αυτήν τη δυνατότητα με την ενημέρωση των Windows 10 21H2 το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Στο Build 21277, η Microsoft δοκιμάζει μια νέα παρουσίαση της χρήσης της μπαταρίας, που σας λέει περισσότερα σχετικά με τη χρήση της στον φορητό υπολογιστή ή στο tablet, τις τελευταίες 24 ώρες ή 7 ημέρες.

Για να μεταβείτε στα νέα γραφήματα χρήσης μπαταρίας, θα πρέπει να ανοίξετε τις Ρυθμίσεις > Σύστημα > Μπαταρία και, στη συνέχεια, να κοιτάξετε κάτω από την επικεφαλίδα “Χρήση μπαταρίας”

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης, οι Ρυθμίσεις των Windows 10 μπορούν πλέον να εμφανίζουν τη χρήση μπαταρίας σε γραφήματα. Μπορείτε ακόμα να διαβάσετε τα στατιστικά για να αναζητήσετε που εξαντλούν την μπαταρία ή μπορείτε να πατήσετε στα γραφήματα για να δείτε ποιο ποσοστό της χρήσης μπαταρίας χρησιμοποιήθηκε τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκεκριμένες ώρες.

Η νέα δυνατότητα των Windows 10 μπορεί επίσης να σας δείξει πού πήγε η ισχύς της μπαταρίας σας και σε ποια ώρα της ημέρας, αλλά εξαρτάται από εσάς να κάνετε κάτι με αυτές τις πληροφορίες.

Είναι μια μικρή και ευχάριστη αλλαγή, καθώς έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες από περισσότερες χρονικές περιόδους, ειδικά αν έχετε εγκαταστήσει πρόσφατα μια νέα εφαρμογή και θέλετε να δείτε τη διαφορά πριν και μετά.

Μοιάζει με το ενσωματωμένο σύστημα στατιστικών της μπαταρίας στα , το οποίο σας επιτρέπει να δείτε γρήγορα ποια εφαρμογή καταναλώνει περιορισμένη ισχύ μπαταρίας του τηλεφώνου και σε ποια ώρα της ημέρας και της εβδομάδας.

Σημειώστε ότι η νέα δυνατότητα χρήσης της μπαταρίας στα Windows 10, είναι ακόμα στις πρώτες μέρες ανάπτυξης της και πιθανά θα βελτιωθεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

One Comment

Leave a Reply
  1. Μετά το τελευταίο patch Tuesday η πιο σημαντική προσθήκη θα ηταν να μπορούμε να απενεργοποιησουμε τις ενημερωσεις ! Μεχρι στιγμής το λειτουργικό γίνετε ολοένα κ χειρότερο. Τι να τα κανω τα νεα χαρακτηριστικά οταν δεν μπορώ να χρησιμοποιησω τον υπολογιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).