Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα μιας κάρτας SD

Οι κάρτες SD χρησιμοποιούνται κυρίως στις . Είναι μικρές αλλά διατίθενται σε αρκετά μεγάλες αποθήκευσης, που επιτρέπουν ακόμα και την αποθήκευση βίντεο ή πολλών μεγάλων εικόνων RAW.

microSD

Μια κάρτα SD θα καταλήξει τελικά να συνδεθεί με έναν επιτραπέζιο υπολογιστή για να αποθηκεύσει, να επεξεργαστεί ή να δημιουργήσει των εικόνων που υπάρχουν σε αυτήν.

Οι κάρτες SD γενικότερα έχουν αρκετά γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς με κάποιες να είναι πιο γρήγορες και κάποιες πιο αργές. Η ταχύτητα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο και τον κατασκευαστή της κάρτας που αγοράζετε.

Δοκιμή ταχύτητας κάρτας SD
Η κάρτα SD είναι μια αποθήκευσης που συνδέεται με έναν υπολογιστή μέσω ενός προγράμματος ανάγνωσης καρτών. Συνήθως πρόκειται για εσωτερική συσκευή, αλλά αν ο υπολογιστή σας δεν διαθέτει μία, τότε στην αγορά υπάρχουν αρκετές εξωτερικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν σε αυτόν.

Αν έχετε ένα υπολογιστή με ενσωματωμένη θύρα για κάρτες η ταχύτητα μεταφοράς δεν θα είναι η ίδια σε σχέση αν την έχετε συνδέσει μέσω θύρας USB. Για να ελέγξετε την ταχύτητα μιας κάρτας SD, χρειάζεστε μια εφαρμογή. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το AJA System Test. Πάμε να δούμε τα βήματα:

Βήμα 1: Κατεβάστε και εγκαταστήστε το AJA System Test .
Βήμα 2: Τρέξτε την εφαρμογή.
Βήμα 3: Από τη στήλη στα αριστερά, αναπτύξτε το Target Disk.
Βήμα 4: Επιλέξτε το δίσκο, π.χ. SD card.
Βήμα 5: Κάντε στο Start ().

Βήμα 6: Αφήστε τις δοκιμές ανάγνωσης και εγγραφής να ολοκληρωθούν. Το πρόγραμμα θα σας πει την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής για την κάρτα SD.

Αργή ταχύτητα κάρτας SD
Η ταχύτητα μιας κάρτας SD μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη από ό,τι διαφημίζεται. Αυτό έχει να κάνει με πολλά πράγματα, όπως η ταχύτητα της συσκευής ανάγνωσης καρτών SD που τε, το σύστημα αρχείων στην οποία έχει διαμορφωθεί η κάρτα SD και το μέγεθος των αρχείων που μεταφέρονται.

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να αποκτήσετε έναν γρήγορο αναγνώστη καρτών για καλύτερες μετρήσεις και ταχύτερες ταχύτητες μεταφοράς. Όσο για το σύστημα αρχείων, όλα τα συστήματα αρχείων έχουν τις ίδιες ταχύτητες μεταφοράς, ωστόσο, εάν μεταφέρετε μεγάλο αριθμό μικρών αρχείων, είναι προτιμότερο η κάρτα SD να βρίσκεται στο σύστημα NTFS.

Συμπέρασμα
Συχνά θα βρείτε ότι μια κάρτα SD παρέχει χαμηλότερη ταχύτητα σε έναν υπολογιστή. Οι ταχύτητες που διαφημίζονται συνήθως αναφέρονται για τον τύπο συσκευών που χρησιμοποιείται μια κάρτα SD, δηλαδή σε .

Αλλά ακόμα και με τις κάμερες θα δείτε κάποια διαφορά στην ταχύτητα, καθώς δεν είναι όλες οι κάμερες ίδιες. Οι παλαιότερες κάμερες πιθανότατα δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από μια κάρτα SD που υποστηρίζει γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).