Ακούστε τους ήχους του δάσους από όλο τον κόσμο

Οι Tree.fm και Sounds of the Forest περιέχουν μια αυξανόμενη ηχογραφήσεων από τα δάση όλου του κόσμου.

Μας αρέσουν τα περίεργα πράγματα που μπορεί να βρει κανείς στο internet, γιαυτό και σήμερα σας παρουσιάζουμε ιστοσελίδες που έχουν μαζέψει ηχογραφήσεις με τους ήχους δασών όλου του κόσμου, δίνοντας σας μία γεύση ενός ηχητικού χάρτη της Γης.

Tree.fm
Το Tree.fm έχει επί του παρόντος 39 ήχους δάσους για περιήγηση και απόλαυση. Μερικοί είναι ήσυχοι, μερικοί θορυβώδεις γεμάτοι πουλιά και άγρια ​​ζώα ή ήχους νερού και μερικοί με κάποιες ανθρώπινες πινελιές.

Οι εγγραφές ποικίλλουν σε μήκος, έχουν διάρκεια από 30 δευτερόλεπτα έως περίπου τρία λεπτά και επαναλαμβάνονται αυτόματα. Ορισμένα έχουν ηχητικά εφέ (επιβράδυνση των ήχων), καθώς και τον περιστασιακό θόρυβο που δημιουργείται από τον άνθρωπο, όπως βήματα ή το μικρόφωνο.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Listen to a random forest” (Ακούστε ένα τυχαίο δάσος) για να μεταφερθείτε σε ένα δάσος κάπου στον κόσμο. Πατήστε Play για να ακούσετε τους ήχους τους δάσους. Πατήστε το κουμπί “Next Random Forest” (Επόμενο τυχαίο δάσος) και η ιστοσελίδα σας μεταφέρει στο επόμενο τυχαίο δάσος. Οι εικόνες στη σελίδα κάθε δάσους λαμβάνονται από τον δωρεάν ιστότοπο φωτογραφιών Unsplash.

Sounds of the Forest
Ο ηχητικός χάρτης Sounds of the Forest συλλέγει τους ήχους των δασών από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας έναν αυξανόμενο ακουστικό χάρτη.
Επισκεφτείτε τον ιστότοπο για να περιηγηθείτε στα δάση ανά γεωγραφική σε όλο τον κόσμο και κάντε κλικ στο εικονίδιο για να ακούσετε. H ιστοσελίδα δεν είναι άψογη, καθώς μπορεί να βρείτε έναν δασικό ήχο που δεν βρίσκεται στη σωστή θέση του χάρτη. Για παράδειγμα υπάρχει ένα δάσος της Πορτογαλίας που στο χάρτη είναι στα ανατολικά παράλια των ΗΠΑ.

Από την Ελλάδα έχει ένα ήχο από το δάσος στο Καρπενήσι, ένα από τα Ζαγοροχώρια και ένα από Σαμοθράκη.

Τόσο το Tree.fm όσο και το Sounds of the Forest είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε, να ακούσετε ήχους του δάσους, από όλο τον κόσμο. Αφιερώσετε τους λίγο χρόνο μετά από μια κουραστική μέρα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).