Κλείσιμο 3 κορυφαίων VPN από την Europol

Αρχές επιβολής του νόμου έκλεισαν σε μια διεθνή , υπηρεσίες VPN που παρείχαν καταφύγια σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες VPN χρησιμοποιούνταν για τη διεξ επιθέσεων ransomware, web skimming, spear phishing και κλοπή λογαριασμών.

Το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο Safe-Inet (VPN), το οποίο χρησιμοποιούνταν από εγκληματίες από όλο τον κόσμο, έκλεισε από τις 21 Δεκεμβρίου του 2020, σε μια συντονισμένη επιχείρηση των αρχών επιβολής του νόμου υπό την ηγεσία της αστυνομίας της Reutlingen της Γερμανίας μαζί με την Europol αλλά και υπηρεσίες επιβολής του νόμου από όλο τον κόσμο. Η Europol εξέδωσε την ανακοίνωση για την κατάσχεση. Σήμερα τα domains που έκλεισαν εμφανίζουν το παρακάτω μήνυμα

Η υπηρεσία Safe-net τερματίστηκε και οι υποδομές της κατασχέθηκαν στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα τρία domain που κατασχέθηκαν είναι τα insorg.org, safe-inet.com και safe-inet.net. Οι διακομιστές σταμάτησαν να λειτουργούν και η αρχική σελίδα που φαίνεται παραπάνω (δημιουργήθηκε από την Europol), εμφανίστηκε online αμέσως μετά την κατάσχεση των domain.

Το domain Safe-Inet ήταν ενεργό για πάνω από μια δεκαετία και χρησιμοποιήθηκε από μερικούς από τους μεγαλύτερους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, όπως συμμορίες ransomware, για e-skimming και πολλά άλλα.
Οι διαχειριστές πουλούσαν την υπηρεσία VPN σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο σαν μια από τις καλύτερες διαθέσιμες αν ήθελε κάποιος να αποφύγει τον εντοπισμό από τις αρχές.

Οι τιμές ήταν πολύ υψηλές, επειδή η υπηρεσία προσέφερε έως και 5 επίπεδα ανώνυμων συνδέσεων VPN.

Οι αρχές μπόρεσαν να εντοπίσουν περίπου 250 εταιρείες παγκοσμίως που κατασκόπευαν οι εγκληματίες χρησιμοποιώντας αυτό το VPN. Αυτές οι εταιρείες προειδοποιήθηκαν για επικείμενες επιθέσεις ransomware στα συστήματά τους, ώστε να μπορούν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ακολουθεί η λίστα των εμπλεκόμενων υπηρεσιών επιβολής του νόμου:

Γερμανία: Αρχηγείο Αστυνομίας του Reutlingen
Ολλανδία: Εθνική Αστυνομία
Ελβετία: Καντονική αστυνομία (Kantonspolizei Aargau)
Ηνωμένες Πολιτείες: Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, FBI
Γαλλία: Δικαστική Αστυνομία (Centrale de la Judiciaire)
Europol: Ευρωπαϊκό Κέντρο Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο (EC3)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).