PingoMeter : Προβάλετε το ping στη γραμμή εργασιών

Αναρωτιέστε εάν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο είναι αργή ή εάν λειτουργεί ένας ιστότοπος; Ξεχάστε τις δοκιμές ταχύτητας, εκτελέστε ένα ping και ίσως γνωρίζετε την απάντηση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Τώρα, εάν θέλετε έναν τρόπο συνεχούς παρακολούθησης του δικτύου σας για ζητήματα απόδοσης, υπάρχουν διάφορα εργαλεία ping που μπορούν να σας βοηθήσουν. Σήμερα θα δούμε το PingoMeter, που είναι ένα portable πρόγραμμα, ανοιχτού κώδικα, γραμμένο σε C#, που εμφανίζει το ping στην γραμμή εργασιών.

Όταν θα τρέξετε το θα δείτε ένα εικονίδιο στην γραμμή εργασιών. Το εικονίδιο αυτό εμφανίζει μερικές κουκκίδες καθώς ξεκινά τη διαδικασία ping. Όταν το ping είναι επιτυχές, θα παρατηρήσετε ότι εμφανίζεται μια γραμμή στο εικονίδιο η οποία είναι ένα γράφημα που αντιπροσωπεύει την τιμή ping. Ενημερώνεται κάθε λίγα δευτερόλεπτα και αν η τιμή διαφέρει, θα δείτε το γράφημα να κινείται πάνω και κάτω για να υποδείξει την αλλαγή.

Επειδή το εικονίδιο είναι αρκετά μικρό, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να προσδιοριστεί η απόδοση του δικτύου σας. Γιαυτό τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το εικονίδιο και θα εμφανιστεί μία σημείωση, η οποίο σας ενημερώνει για τη διεύθυνση IP που πραγματοποιείται ping και την τιμή ping. Το πρόγραμμα στέλνει ping από προεπιλογή στην διεύθυνση 8.8.8.8, που είναι ο διακομιστής DNS της Google. Η ανάγνωση μοιάζει με αυτό [8.8.8.8]: 4, όπου το 4 είναι το ping.

Κάντε δεξί στο εικονίδιο του προγράμματος στην γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Settings” (Ρυθμίσεις). Εμφανίζεται ένα παράθυρο, που έχει τρεις καρτέλες: Basic, Advanced και About.

Η βασική καρτέλα (basic) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ρυθμίσετε πόσο συχνά το πρόγραμμα θα πρέπει να ενημερώνει το γράφημα, έχει οριστεί σε 3.000 χιλιοστά του δευτερολέπτου (δηλαδή σε 3 δευτερόλεπτα). Αλλά, μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την τιμή. Το Ping Interval καθορίζει το κενό μεταξύ 2 pings.

Από εκεί μπορείτε να αλλάξετε αντί για γράφημα στο εικονίδιο να βλέπετε μία αριθμητική τιμή του ping από 0 έως 99.

Ας επιστρέψουμε στη γραφήματος. Κανονικά, όταν η σύνδεση είναι καλή, θα δείτε μια πράσινη γραμμή. Όταν το δίκτυο είναι λίγο αργό, γίνεται κίτρινη. Εάν η σύνδεση είναι κακή, η γραμμή γίνεται κόκκινη. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του PingoMeter για να αλλάξετε τα χρώματα των τριών ενδείξεων κατάστασης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετική απόχρωση για το φόντο, εάν δυσκολεύεστε να δείτε τη γραμμή στο προεπιλεγμένο μαύρο φόντο ή εάν τε σκοτεινή λειτουργία και θέλετε ένα ελαφρύτερο χρώμα φόντου για το εικονίδιο του δίσκου.

Μεταβείτε στην καρτέλα Advanced για να αλλάξετε τη διεύθυνση IP και να εισαγάγετε τη διεύθυνση IP του διακομιστή της επιλογής σας. Τι συμβαίνει όταν ένα ping αποτύχει εντελώς; Λοιπόν, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις του προγράμματος δεν θα σας ειδοποιήσουν για αυτό, το εικονίδιο εμφανίζει τις τρεις κουκκίδες.

Ωστόσο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις επιλογές συναγερμού για να σας ειδοποιούν όταν το χρονικό όριο του ping έχει λήξει, όταν η σύνδεση έχει χαθεί. Αυτό θα επιτρέψει στο PingoMeter να εμφανίσει μια ειδοποίηση στο κέντρο δράσης, για να υποδείξει την κατάσταση.

Θα ήταν ωραίο εάν το πρόγραμμα είχε ιστορικό ή μεγαλύτερο γράφημα στις ρυθμίσεις του για να δείτε τις πρόσφατες τιμές ping. Στην τρέχουσα κατάστασή του, είναι ένας χρήσιμος και διακριτικός τρόπος για να ελέγξετε εάν το διαδίκτυο λειτουργεί καλά.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).