Ventoy : Δημιουργήστε εκκινήσιμα flash USB

Το Ventoy είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα που δημιουργεί εκκινήσιμα flash USB χρησιμοποιώντας εικόνες ISO.

Το Ventoy είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, ανοικτού κώδικά, αντίστοιχο του Rufus. Μπορεί δηλαδή να δημιουργεί εκκινήσιμες flash USB μονάδες (ή dvds, ή SD, ή SSD) με το της αρεσκείας σας. Η διαφορά με το Rufus είναι ότι βάζει στο flash την εικόνα ISO του λειτουργικού προγράμματος και δεν την εξάγει.

Ακόμα καλύτερα, είναι δυνατή η τοποθέτηση πολλών εικόνων ISO στη συσκευή USB μετά την προετοιμασία της από το Ventoy. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε εκκίνηση σε διαφορετικά συστήματα Linux ή να εγκαταστήσετε διαφορετικές εκδόσεις των Windows απευθείας από μία μόνο συσκευή USB.

Ο προγραμματιστής του Ventoy είναι πολύ δραστήριος και ανανεώνει συνεχώς τις εκδόσεις του. Η τελευταία ενημέρωση είναι η 1.0.31 και παρουσιάστηκε στις 23 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα διαθέτει υποστήριξη για Secure Boot, για εικόνες τύπου ISO/WIM/IMG/VHD(x)/EFI, για την αλλαγή του συστήματος αρχείων του πρώτου διαμερίσματος (FAT32 / exFAT / ntfs / udf / xfs / ext2 / ext3 / ext4). Υποστήριξη για διάφορες Linux όπως το Ubuntu ή το Linux Mint και τέλος υποστήριξη για αυτόματη εγκατάσταση.

Η τελευταία έκδοση του Ventoy παρουσίασε πολλές νέες δυνατότητες και βελτιώσεις. Προσθέτει υποστήριξη για άμεση εκκίνηση αρχείων wim (παλαιό BIOS και UEFI). Σας επιτρέπει να κάνετε εκκίνηση απευθείας από το δίσκο, χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις ς. Το σύστημα χρησιμοποιεί το εγγενές των Windows (παλαιού τύπου + UEFI) και είναι δυνατή η προσαρμογή της διαμόρφωσης χρησιμοποιώντας το αρχείο bcd.

Συμπερασματικά
Το Ventoy είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Μία από τις κύριες ιδιαιτερότητές του είναι ότι τοποθετείτε εικόνες ISO απευθείας στη συσκευή αντί να πρέπει να τις εξαγάγετε. Μία δεύτερη είναι ότι υποστηρίζει πολλαπλές εικόνες ISO.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).