Windows 10 οριστική απενεργοποίηση του Adobe Flash

Στις 31 Δεκεμβρίου 2020, η Adobe σταμάτησε το Flash Player για πάντα. Έτσι όλοι οι χρήστες θα πρέπει να απεγκαταστήσουν το λογισμικό από τα Windows 10 και τα προγράμματα περιήγησης.

Η Adobe έχει ήδη ξεκινήσει να εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο του Flash Player στα Windows 10. Αργότερα αυτόν τον μήνα ή τον επόμενο μήνα, μια ενημέρωση των Windows 10 θα αρχίσει να κυκλοφορεί μέσω του Windows και του WSUS για να αφαιρέσει το λογισμικό.

Όμως η Microsoft έχει κυκλοφορεί ήδη μια ενημέρωση με τίτλο “Update for the removal of Adobe Flash Player” μέσω του Update Catalog. Προς το παρόν η ενημέρωση είναι προαιρετική.

Η ίδια ενημέρωση θα κυκλοφορήσει μέσω του Windows Update και του WSUS τις επόμενες εβδομάδες.

Ο σκοπός της ενημέρωσης όπως προαναφέραμε είναι η αφαίρεση του Flash Player από το λειτουργικό σύστημα, αλλά υπάρχει μια παγίδα – θα αφαιρέσει το Flash μόνο από τον Πίνακα Ελέγχου.

Μόλις εφαρμοστεί η ενημέρωση, η Microsoft αναφέρει ότι θα αφαιρέσει μόνο τον Flash Player που είναι συνδεδεμένο με τα Windows 10 και δεν θα μπορείτε να το τρέξετε ξανά. Η ενημέρωση όμως δεν θα επηρεάσει τα προγράμματα περιήγησης και το Flash Player που έχει εγκατασταθεί χειροκίνητα από τον χρήστη. Για παράδειγμα, δεν θα αφαιρέσει τις PPAPI και NPAPI εκδόσεις του Flash εάν είχαν εγκατασταθεί από εσάς.

Σύμφωνα με το roadmap, η Microsoft σχεδιάζει να αφαιρέσει το Flash Player από το πρόγραμμα περιήγησης Edge μέσω μιας ξεχωριστής ς ενημέρωσης τον Ιανουάριο.

Η Microsoft προειδοποίησε ότι η ενημέρωση δεν μπορεί να απεγκατασταθεί μετά την εφαρμογή της. Έτσι αν εξακολουθείτε να θέλετε να τρέξετε προγράμματα Flash, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξομοιωτές.

Για να είστε σίγουροι ότι τα Windows που χρησιμοποιείτε δεν συνεχίζουν να έχουν εγκατεστημένα κάποια στοιχεία του κοιτάξτε στις ρυθμίσεις, Εφαρμογές και δυνατότητες σκαι απεγκαταστήστε τα με μη αυτόματο τρόπο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Τι θα γίνει όταν αφαιρεθεί το Αdobe flash στην μετέπειτα λειτουργία του pc;θα έχουμε πρόβλημα;θα πρέπει να εγκατασταθεί κάτι άλλο στην θέση του;και που θα το βρούμε; μπορείτε να μας ενημερώσετε;

    • ελάχιστες εφαρμογές χρησιμοποιούν πλέον flash. Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα στα PC. Όπως αναφέρει η παραπάνω δημοσίευση υπάρχουν και εξομοιωτές αν κάποια φορά χρειαστείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).